Hlavní obsah

České Budějovice - Maaseik 3:0Volejbalisté Českých Budějovic v poháru končí, s Maaseikem prohráli zlatý set

Volejbalisté Českých Budějovic se do čtvrtfinále Poháru CEV neprobojovali. Belgický Maaseik přitom v domácí odvetě porazili 3:0 a vynutili si rozhodující zlatý set, v tom však zvítězili hosté 15:9. Z postupu se radoval i český smečař Maaseiku Adam Bartoš.

Foto: @VKJihostroj, Twitter

Volejbalisté Českých Budějovic. Ilustrační foto.

Článek

Ve fázi označované jako play off, která je mezikolem před vstupem týmů z Ligy mistrů, prohrál Jihostroj před dvěma týdny v Belgii 1:3. Doma zvládl koncovku první sady, kterou vyhrál 27:25, a s větší převahou pro sebe rozhodl i další dva sety.

"První dva sety byly hodně těžké a vyrovnané a já jsem pyšný, že jsme hráli naprosto vyrovnanou partii. Třetí set byl taková třešnička, kdy jsme soupeře úplně deklasovali. Jsem nadšený, ale zároveň zklamaný, protože postup byl relativně blízko," uvedl v tiskové zprávě trenér Vojtěch Zach.

Vstup do rozhodujícího dějství Jihočechům nevyšel, záhy prohrávali o čtyři body a ztrátu už nedotáhli. O 20 bodů domácího celku se postaral Stijn van Schie, reprezentační smečař Bartoš přispěl k postupu belgického klubu čtyřmi body. "Ve zlatém setu jsme bohužel trochu nezvládli situaci, kdy byl na podání Bartoš," litoval domácí libero Martin Kryštof.

Play off Poháru CEV volejbalistů - odveta:
České Budějovice - Maaseik 3:0 (25, 21, 16), zlatý set 9:15
Nejvíce bodů: Van Schie 20, Licek 15, Ondrovič 11 - Reggers 21, Treial 8, Protopsaltis 7, ... A. Bartoš 4. První zápas 1:3, postoupil Maaseik.
Český pohár volejbalistů - čtvrtfinále:
Odolena Voda - Liberec 1:3 (-20, -24, 23, -19)
Český pohár volejbalistek - čtvrtfinále:
Ostrava - Prostějov 3:2 (20, -23, 17, -23, 16)
Olomouc - Šternberk 3:1 (10, -21, 17, 14)
Postupující týmy doplnily v únorovém semifinále KP Brno a Olymp Praha.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články