Hlavní obsah

Volejbalisté Karlovarska i Jihostroje jsou po třetí výhře v semifinále

Aktualizováno

Nejlepší dva celky základní části extraligy volejbalistů Karlovarsko a Jihostroj jsou po třetí výhře v semifinále. Západočeši, kteří obhajují titul, ukončili sérii s Libercem domácí výhrou 3:1. Ve třech zápasech ztratili dva sety. Českobudějovický tým si proti Ústí nad Labem počínal ještě lépe a soupeře třikrát zdolal 3:0. Ústečtí neporazili Jihočechy už jedenáct let.

Foto: @VKJihostroj, Twitter

Volejbalisté Českých Budějovic. Ilustrační foto.

Článek

Naději na účast v bojích o medaile udržela Příbram. Třetí celek dlouhodobé části poprvé vyzrál na Odolenu Vodu a vynutil si minimálně čtvrté utkání, které se bude hrát v pondělí v hale Aera. I Kladno dnes uspělo nad pražskými Lvy 3:0 a ujalo se v sérii vedení 2:1.

Karlovarsko usiluje v krátké historii klubu o třetí titul, zato České Budějovice jich mají už deset. Dnes opět vyslaly na post univerzála Michala Kriška, jenž se vrací po těžkém zranění kotníku. "Ještě není úplně ve formě. Jsem rád za výhru, bylo to trošku trápení, protože máme určité zdravotní problémy v mančaftu," řekl kouč Jihostroje René Dvořák.

"Budějovice prokázaly roli favorita. Myslím, že jsme v setech odehráli dobré pasáže, ale samozřejmě zkušenost domácích byla vidět. Hlavně v momentech, kdy se sety lámaly a my byli na dostřel," uvedl ústecký kouč Lubomír Vašina.

V hale Lvů uspěli kladenští Orli ve třech setech, cenu pro nejužitečnějšího hráče získal hostující blokař Petr Špulák. Kouč Pražanů Tomáš Pomr si nebral servítky. "Chci se omluvit za hanebný výkon. Báli jsme se hrát, to nejde," řekl České televizi.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 3. zápasy:
Karlovarsko - Liberec 3:1 (13, 22, -23, 21)
Nejvíce bodů: Indra 25, Vašina 19, Wiese 12 - Nivaldo 16, Lux 11, Leikep 10. Konečný stav série: 3:0.
České Budějovice - Ústí nad Labem 3:0 (20, 23, 18)
Nejvíce bodů: Stoilovič 13, Licek a Polák po 9 - Baláž 11, Van Solkema a Vemič po 8. Konečný stav série: 3:0.
Příbram - Odolena Voda 3:0 (15, 24, 19)
Nejvíce bodů: Johansen 14, Madaloz 13, Trojanowicz 9 - Svoboda 12, Hladík 11, Chevalier 8. Stav série: 1:2.
Lvi Praha - Kladno 0:3 (-22, -23, -14)
Nejvíce bodů: Nedeljkovič 11, Van Dijk a Todua po 10 - Čeketa 16, Seppänen 13, Špulák 11. Stav série: 1:2.

Reklama