Hlavní obsah

Volejbalisté Karlovarska porazili potřetí v sezoně Liberec na sety

Volejbalisté Karlovarska i potřetí v sezoně porazili Liberec 3:1 na sety. Po dnešní výhře v 13. kole extraligy se úřadující mistři v tabulce bodově dotáhli na vedoucí České Budějovice, jež mají k dobru dohrávaný zápas 1. kola, který absolvují ve středu právě v Liberci.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Karlovarska se radují z výhry.

Článek

Karlovarsko porazilo Liberec 3:1 nejprve koncem září v Superpoháru a poté o několik dnů později začátkem října v extralize. Západočeši dnes sice na půdě týmu, který prochází krizí, ztratili první set 22:25, další sady ale patřily v poměru 25:21, 25:19 a 25:20 jim. Třiadvaceti body se o to zasloužil Patrik Indra, dvacet bodů včetně proměněného mečbolu přidal Lukáš Vašina. Nejlépe bodující hráč zápasu Filip Křesťan zůstal s 24 body v dresu Dukly osamocen.

Zatímco karlovarští svěřenci reprezentačního trenéra Jiřího Nováka si připsali devátý vyhraný soutěžní zápas za sebou, Liberec protáhl sérii porážek už na osm duelů. Čtvrtou prohru zažil na lavičce Dukly trenér Petr Brom, který začátkem prosince nahradil odvolaného Michala Nekolu. Liberec je ve dvanáctičlenné tabulce desátý.

UNIQA extraliga volejbalistů - 13. kolo:
Liberec - Karlovarsko 1:3 (22, -21, -19, -20)
Nejvíce bodů: Křesťan 24, Janků 10, Veselý a Leikep po 8 - Indra 23, Vašina 20, Patočka 10.

Reklama

Související témata: