Hlavní obsah

Volejbalisté Karlovarska v Praze vyrovnali finálovou sérii

Obhájci titulu z Karlovarska vyrovnali finále volejbalové extraligy se Lvy na 1:1 na zápasy. Po středeční domácí prohře dnes vyhráli v Praze 3:0 po setech 25:23, 25:21 a 25:20. Rozhodla koncovka úvodní sady, kterou lépe zvládli Západočeši. Série na tři vítězná utkání bude pokračovat v úterý v Karlových Varech.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Útočí Patrik Indra z Karlovarska, brání Daniel Čech a Valerij Todua ze Lva Praha.

Článek

Domácí volejbalisté, kteří mohou do Prahy po třiceti letech vrátit trofej, v úvodní sadě vedli 22:20. Pak ale hosté zapsali tři body za sebou a dostali se do vedení. Výrazně jim k tomu pomohl střídající smečař Jakub Ihnát. Za stavu 24:23 v jejich prospěch to nejdříve vypadalo na vyrovnání, protože rozhodčí odpískali přešlap smečaře Lukáše Vašiny na podání, ale videozáznam odhalil, že k porušení pravidel nedošlo. Rozehra se opakovala a Vašina vypálil eso.

Od té doby měli hosté jasně navrch. Lvům nepomohly ani střídání univerzálů Kaye van Dijka za Mateje Mihaljoviče nebo příchod smečaře Daniela Čecha místo Tomáše Kriška. Západočechy v rozletu nezastavilo ani zranění blokaře Vojtěcha Patočky, který za stavu 10:5 ve druhé sadě dopadl při bloku na nohu soupeře a pochroumal si kotník. "Možná jsme dnes přišli o jednoho hráče. Nevím, jak to bude vypadat dál," glosoval tento okamžik po zápase trenér Karlovarska Jiří Novák.

Druhý set vyhrálo Karlovarsko 25:21 a sílu na zvrat nenašli domácí navzdory podpoře vyprodané UNYP Arény ani ve třetí sadě. Dvojnásobní domácí šampioni do ní vstoupili vedením 12:6 a dotáhli zápas k hladké výhře. "Dnes byl velký rozdíl v kvalitě servisu a následně v obraně. My jsme to měli těžké, útočili jsme do plných, Vary nás výborně bránily. My jsme je od toho druhého setu vůbec nezatlačili," uznal v rozhovoru pro Českou televizi domácí trenér Tomáš Pomr.

Jeho protějšěk si po první finálové výhře pochvaloval výkon svěřenců. "Zvládli jsme to technicky a plněním taktických prvků, které jsme si řekli. Víme, že Praha je v určitých herních činnostech silná," řekl Novák. Je jasné, že jeho svěřenci se ještě do Prahy vrátí v pátek 6. května.

Vyrovnaná je i série o bronz, protože Odolena Voda dnes na domácí palubovce porazila 3:2 na sety České Budějovice. Kapitán Jihočechů Radek Mach se tak na závěr extraligové kariéry ještě jednou představí před domácím publikem. Rozhodující duel o třetí místo se uskuteční v úterý.

Play off volejbalové extraligy mužů:
Finále - 2. zápas:
Lvi Praha - Karlovarsko 0:3 (-23, -21, -20)
Rozhodčí: Grabovský, Činátl. Čas: 103 min. Diváci: 1626. Stav série: 1:1.
Lvi Praha: Nedeljkovič 9, Janouch 2, Smith 5, Todua 9, Mihaljovič 2, T. Kriško 6, libero Moník/Ježek - Van Dijk 9, Pljaseckij, Čech 6, McCarthy 1, Vodička, Toman. Trenér: Pomr.
Karlovarsko: Wiese 5, Patočka 2, Keemink 1, Vašina 15, Zajíček 8, Indra 14, libero Pfeffer - Kočka, Ihnát 7, Římal, Wilson 3. Trenér: Novák.
O 3. místo - 2. zápas:
Odolena Voda - České Budějovice 3:2 (21, -11, 17, -23, 12)
Nejvíce bodů: Hladík 14. Svoboda 9, Ščadilov a Carmody po 8 - Schouten 17, Licek 9, Michálek 5. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: