Hlavní obsah

Rumunsko - Česko 0:3 Volejbalisté v přípravě na mistrovství Evropy vrátili Rumunům porážku

Čeští volejbalisté v přípravě na mistrovství Evropy vrátili domácímu Rumunsku páteční porážku. V dnešním utkání se vyvarovali chyb na servisu a v Brašově uspěli ve třech setech. Dvaceti body k vítězství přispěl univerzál Jan Hadrava. V odvetě si naopak podáním pomohli a připsali si osm es.

Článek

První duel se Čechům nevydařil. Soupeři pomohli 26 zkaženými servisy a hlavně kvůli těmto chybám po celý duel zaostávali. "Domácí dobře bránili, nadráželi naše útoky. Ve druhém setu jsme nedotáhli výrazné vedení. Ve třetím jsme naopak od začátku ztráceli, ale nešel nám servis a nepovedlo se nám utkání otočit," řekl svazovému webu nahrávač Jakub Janouch.

Odvetu odehráli čeští reprezentanti takřka bez střídání a měli jasně navrch. Devět bodů získali jen blokem, dominovali také v útoku a dali zapomenout na páteční výkon. "Zlepšili jsme oproti včerejšku podání, obecně byla naše hra ustálenější. Nedělali jsme zbytečné chyby a celý zápas jsme dominovali," hodnotil blokař Petr Špulák.

Další dva přípravné zápasy mají volejbalisté na programu 23. a 24. srpna v Bělehradě proti Srbsku, 31. srpna rozehrají mistrovství Evropy. Jejich skupinu hostí Skopje.

Přípravné utkání volejbalistů v Brašově:
Rumunsko - Česko 0:3 (-9, -20, -20), dodatečný set 25:21
Sestava a body Česka: Vašina 11, Špulák 8, Hadrava 20, Galabov 9, Polák 8, Janouch, libero Moník - Srb, Šotola 1. Trenér: Novák.

Reklama