Hlavní obsah

Volejbalistky Dynama Moskva kvůli vízům nedorazí na Ligu mistryň do Liberce

Volejbalistky Dukly Liberec neodehrají středeční utkání Ligy mistryň s Dynamem Moskva. Pět členů realizačního týmu ruského velkoklubu nedostalo česká víza a výprava pod Ještěd nepřicestovala. O osudu utkání rozhodne Evropská volejbalová konfederace (CEV).

Foto: Profimedia.cz

Volejbalistky Dukly Liberec neodehrají středeční utkání Ligy mistryň s Dynamem Moskva.

Článek

"Nevíme, jak to dopadne. Je to úplná novinka. Delegát utkání i rozhodčí letí zpátky domů a oficiální stanovisko CEV nemáme. Nevíme, co bude následovat. Vyřešit to teď musí CEV," řekl ČTK v telefonickém rozhovoru trenér liberecké Dukly Libor Gálík.

Generální ředitel Dynama Vladimír Ziničev v pondělí na webu matchtv.ru uvedl, že české velvyslanectví v Moskvě odmítlo udělit víza pěti členům realizačního týmu. Přicestovat by mohl jen hlavní kouč Srb Željko Bulatovič. "Je to nehorázné a nesportovní. Čeští diplomaté porušili základní sportovní zásady," zlobil se Ziničev. Klub se podle něj obrátil s protestem na CEV. "Nejsme školní tým, abychom šli do zápasu jen s jedním hlavním trenérem," dodal funkcionář.

Podle mluvčí ministerstva zahraničních věcí Lenky Do byly důvodem zamítnutí restrikce proti šíření koronaviru. "Ten realizační tým byl moc velký a kvůli covidovým opatřením jsme nemohli takto učinit," řekla České televizi.

"Nás samozřejmě mrzí, že se zápas neodehraje, a popravdě moc nerozumíme tomu, proč Dynamo požadovaná víza nedostalo," řekl ředitel Dukly Pavel Šimoníček serveru iDNES.cz.

Pokud zástupci CEV vyhoví protestu moskevského týmu, utkání by se mohlo hrát neutrální půdě - Rusové navrhují Turecko. Další možností je kontumace ve prospěch českého týmu.

Úřadující české šampionky v předchozích čtyřech zápasech skupiny nezískaly ani set. Suverénkami jsou hráčky italské Novary, čtvrtým celkem THY Istanbul, s kterým by měl Liberec uzavřít své premiérové vystoupení v elitní soutěži domácím utkáním 15. února.

Reklama

Související témata: