Hlavní obsah

Volejbalisty Karlovarska nakonec nově povede Australan Sketcher

Novým trenérem volejbalistů Karlovarska bude nakonec Australan Liam Sketcher. Původně vybraný Martin Kop nenahradí Jiřího Nováka ze zdravotních důvodů. Klub o tom informoval v tiskové zprávě. Čtyřicetiletý Sketcher má zkušenosti z řady evropských soutěží a rezervy australské reprezentace.

Foto: VK Karlovarsko

Volejbalovou extraligu v příští sezoně oživí další zahraniční kouč, Australan Liam Sketcher. Povede Karlovarsko.

Článek

Novák skončil na lavičce elitního českého klubu po osmi sezonách, protože se chce věnovat naplno mužské reprezentaci. Rozloučil se extraligovým bronzem, v semifinále Karlovarsko jako obhájce titulu vypadlo s pozdějšími šampiony Lvy Praha.

Novákovým nástupcem se měl stát jeho asistent Kop, ale z toho nakonec sešlo. "Odstupuje ze zdravotních důvodů na základě společné dohody," uvedl v tiskové zprávě předseda Karlovarska Jakub Novotný.

Vedení trojnásobných extraligových šampionů se pak rozhodlo pro zahraničí cestu. "Věděli jsme, že si nemůžeme dovolit žádnou italskou superhvězdu, ale chtěli jsme trenéra ambiciózního a mladšího. Liam Sketcher je představitel trenérské školy, která se nám líbí," vysvětlil Novotný.

Sketcher působil několik sezon na klubové i reprezentační úrovni jako asistent úspěšného trenéra Marka Lebedewa, který vedl bundesligové mistry a medailové týmy v Polsku, Belgii i v Lize mistrů. V roli hlavního kouče sbíral Sketcher zkušenosti u předních mužstev dánské a švýcarské ligy a vedl rezervu australského národního týmu.

V této roli zhlédl i několik zápasů české extraligy, kde působí i australští volejbalisté. "Je to zajímavá soutěž s dobrým mixem cizinců a kvalitních českých volejbalistů. Z Karlovarska znám hráče, kteří působí ve svých národních týmech, ale v posledních týdnech jsem už českou soutěž sledoval podrobněji," řekl nový trenér.

Uvědomuje si, že přišel do ambiciózního klubu, který letos vyhrál dva zápasy v Lize mistrů. "To je přesně směr, kterým chci ve své kariéře jít. Klub se po svém vzniku stal velice rychle profesionální a úspěšnou organizací. Teď evidentně prochází obdobím změn po tak dlouhé a úspěšné éře s Jiřím Novákem. Nějaké změny a rozdíly nastanou, ale cílem je vždy být co nejúspěšnější. Karlovarsko má za sebou spoustu úspěchů a já na ně chci navázat," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články