Hlavní obsah

Volejbalová Evropská liga se kvůli koronaviru hrát nebude

Lucemburk

Volejbalové reprezentace přišly kvůli koronaviru podle očekávání o Evropskou ligu, v níž měly české hráčky obhajovat loňský triumf. Soutěž měla začít za měsíc. Zda ženy absolvují na přelomu srpna a září alespoň kvalifikaci o mistrovství Evropy, rozhodne správní rada evropská konfederace CEV později. Nejzazší termín si ale ponechala až na 1. července.

Foto: ČVS

Trenér ženské volejbalové reprezentace Giannis Athanasoupoulos.

Článek

"CEV dnes potvrdila zrušení Evropské ligy, což všichni očekávali. S kvalifikací nám ale radost neudělali. Jsou to další komplikace, ale tak to prostě je," řekl manažer reprezentací Miloslav Javůrek ČTK.

Evropská liga měla začít 23. května. Loňský ročník české volejbalistky pod vedením řeckého kouče Jannise Athanasopulose vyhrály, šanci na obhajobu jim zhatila pandemie covid-19. Druhý předpokládaný vrchol sezony - kvalifikace o ME 2021 - se má hrát na přelomu srpna a září. Je možné, že bude odložena na leden.

Muži coby spolupořadatelé Eura mají účast na závěrečném turnaji jistou. Nelze ale předvídat, kdy vládní opatření dovolí společnou přípravu, v plánu jsou několikatýdenní bloky. A otázkou také je, kdo mužský výběr povede. Michalu Nekolovi totiž skončila smlouva, nového kouče vedení svazu zvolí v nejbližší době.

Představitelé CEV dnes zároveň oznámili, že ukončili také evropské poháry včetně superfinále Ligy mistrů, které měl 16. května hostit Berlín.

Reklama

Související témata: