Hlavní obsah

Volejbalovému trenérovi Voronkovovi hrozí za rasismus dvouletý distanc

Ruskému volejbalovému trenérovi Andreji Voronkovovi hrozí za rasistickou urážku kubánské hráčky až dvouletý zákaz činnosti. Disciplinární komise svazu ve čtvrtek rozhodla, že kouč Lokomotivu Kaliningrad porušil disciplinární řád, a doporučila distanc na dva roky. Trest ještě musí potvrdit výkonný výbor.

Foto: Profimedia.cz

Ruskému volejbalovému trenérovi Andreji Voronkovovi hrozí za rasistickou urážku

Článek

Voronkov si minulý týden v rozhodujícím pátém duelu finále ruské ligy proti Jekatěrinburgu při oddechovém času vzal stranou jednu ze svých hráček a vyčítal jí: "Proč ji pořád chytáš? Proč pořád chytáš tu opici?" Televizní kamery jeho výrok zaznamenaly. Všeobecně se předpokládá, že mluvil o jediné hráčce tmavé pleti na hřišti, Kubánce Ailamě Cesé Montalvové z Jekatěrinburgu.

Komise při stanovení výše trestu přihlédla k tomu, že se Voronkov stejně jako celý klub odmítli hráčce omluvit. Lokomotiv Kaliningrad sérii vyhrál 3:2 a získal mistrovský titul, jednadvacetiletá Montalvová po prohraném finále v Uralučce Jekatěrinburg skončila.

"Vím, kdo jsem, mám ráda svou barvu a jsem hrdá na to, že ji mám na své kůži. Nestydím se za to," napsala Kubánka na instagramu. "Jeho (Voronkovova) slova o mně se mě vůbec nedotýkají, protože to je jeho problém. K tomu, aby dosáhl nějaký úspěch, potřebuje někoho urazit," dodala.

Reklama