Hlavní obsah

Volejbalový trenér Demar končí v Příbrami a povede v extralize Liberec

Volejbalový trenér Martin Démar mění Příbram za Liberec, který po medailových letech prožil nejhorší sezonu v samostatné české extralize. Po osmém místě v Dukle skončila smlouva Petru Bromovi, jenž v prosinci vystřídal Michala Nekolu. Ten Liberec vedl 12 let, ale doplatil na špatné výsledky týmu zdecimovaného zdravotními problémy.

Foto: VK DUKLA Liberec, Facebook

Novým trenérem libereckých volejbalistů se stal Martin Démar.

Článek

Démar trénoval Příbram rok, předtím deset let působil ve Francii. S "Kocoury" vyhlásil útok na medaili, po základní části byli třetí, ale ve čtvrtfinále vypadli s Odolenou Vodou. "Já jsem chtěl Duklu vždycky trénovat a konečně se mi tak můj sen splnil," řekl třiapadesátiletý Demar iDNES.cz.

Klub, který do letoška sbíral v extralize pravidelně medaile, má vrátit do domácí špičky. "Samozřejmě s tím počítám, s Duklou chci hrát o ty nejvyšší příčky. Pevně doufám, že to dokážu realizovat, je to z mé strany opravdu velká motivace," dodal nový liberecký kouč.

K dispozici byl měl mít výrazně obměněný kádr, pokračovat nebudou nahrávači Luboš Bartůněk, Ukrajinec Volodymyr Kovalčuk, smečař David Janků, blokař Jan Pražák či libero Václav Kopáček. Novým univerzálem by měl být slovenský reprezentant Filip Gavenda. V klubu působí i Demarův syn Lukáš.

Pod vedením Broma vypadla Dukla stejně jako Příbram ve čtvrtfinále, nestačila na mistrovské Karlovarsko.

Reklama

Související témata: