Hlavní obsah

Vše je jinak! Inzultace rozhodčího nebyla prokázána, zápas se bude dohrávat. Šéf disciplinárky rezignoval

Aktualizováno

Obrat o 180 stupňů nastal v kauze inzultace rozhodčího v Národní basketbalové lize (NBL). Ačkoliv v sobotu disciplinární komise vynesla tresty a rozhodla, že se druhé čtvrtfinálové utkání mezi Opavou a Olomouckem nebude dohrávat, v neděli zasáhlo vedení soutěže, jež určilo, že se zápas za stavu 40:34 pro slezský klub dohraje. Zároveň také rezignoval z postu předsedy disciplinární komise Pavel Hlaváček.

Inkriminovaný moment v čase 0:39. Zápas se nakonec dohraje.Video: TV COM

 
Článek

„V Opavě jsme nastupovali do autobusu za stavu 2:0 na zápasy, v Prostějově jsme z něj vylezli za stavu 1:0," komentoval vývoj události trenér Opavy Petr Czudek před nedělním duelem, který jeho svěřenci vyhráli na palubovce soupeře 89:71.

K postupu do semifinále by jim za sobotní konstelace měla chybět jedna výhra, nicméně podle nedělního rozhodnutí, dvě. Jelikož druhý zápas, který byl v závěru 18. minuty za stavu 40:34 pro Opavu ukončen kvůli inzultaci rozhodčího Stanislava Kučery srbským pivotem Olomoucka Darko Čohadarevičem, se bude dohrávat. Rozhodl o tom sportovní ředitel soutěže a člen disciplinární komise Zdeněk Ringsmuth, podle kterého nešlo inzultaci prokázat a celý případ se vrátil k projednání.

„Nepodařilo se plně prokázat, že došlo k naplnění skutkové podstaty, na jejímž základě bylo utkání ukončeno - úder na hlavu rozhodčího," napsal Ringsmuth v prohlášení.

V neděli z důsledky změny rezignoval na funkci předsedy disciplinární komise Pavel Hlaváček. "Není to na základě této kauzy, ale kvůli širším souvislostem, které nechci zveřejňovat," řekl Sport.cz.

Dohrávka je naplánována na středu od 18 hodin. Ještě před ní se dnes odehraje třetí duel v Prostějově, kde Olomoucko své domácí zápasy hraje.

Jak šel čas série
1. zápas
středa 11.4 Opava - Olomoucko 94:88, stav série 1:0
2. zápas:
čtvrtek 12.4 Opava - Olomoucko přerušeno za stavu 40:34, původně měl být kontumován pro slezský klub, ale bude se dohrávat ve středu 18.4, stav série 1:0
3. zápas
neděle 15.4 Olomoucko - Opava 71:89, stav série 0:2
4. zápas
pondělí 16.4 Olomoucko - Opava utkání začíná v 17:10, stav série 0:2

Reklama

Související témata: