Hlavní obsah

Z kvalifikace až k medaili! Luxusní záležitost, zářily nezlomné Češky s bronzem na krku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po příletu do Edmontonu optimismem nepřekypovaly. „Před kvalifikací jsme se bavily, jestli si kupovat zpět letenky na pátek, nebo na sobotu. Necítily jsme se úplně v herní formě a turnaj byl dobře obsazený,“ vykládala plážová volejbalistka Marie-Sára Štochlová. Jenže s parťačkou Barborou Hermannovou vydržely v turnaji kategorie Challenge až do neděle a loučily se s ním s bronzem na krku!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Hermannová a Marie Sára Štochlová (číslo 2) při turnaji v Ostravě.

Článek

„Naprosto pozitivní zážitek,“ jásala Štochlová. Na cestě za medailí získaly skalp olympijské vítězky z Ria Laury Ludwigové s Louisou Lippmannovou či španělských mistryň Evropy do 23 let Daniely Álvarezové a Tanii Morenové. V duelu o bronz pak udolaly švýcarskou dvojici Esmée Böbnerová, Zoé Vergéová-Dépréová.

Nebyly to vůbec snadné zápasy. Přetahované, dlouhé koncovky, velké obraty v čele s tím ve svém posledním zápase. Proti Švýcarkám odvrátily čtyři mečboly! „Jsme úplně vyčerpané, nechaly jsem na kurtu všechno. Spousta tie-breaků a zápasů, kdy jsme utekly hrobníkovi z lopaty. Umíme se zakousnout a nevzdat se,“ hřálo Štochlovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český Beachvolejbal (@czech_beachvolleyball)

Dvojice, která spolu hraje druhou celou sezonu, si vyměňovala pochvaly. „Barča to zvládla neuvěřitelně. Od kvalifikace do zápasu o bronz hrály všichni z 90 procent na ní,“ smekala Štochlová.

„Maruška si ve druhém zápase kvalifikace zvrtla kotník. Velká poklona, jak turnaj i s tím zádrhelem odehrála, když poprvé běhala celou dobu na blok a já hrála v poli,“ oceňovala Hermannová.

Pro český pár je bodový zisk velkou vzpruhou v boji o olympiádu. „Do žebříčku je to naprosto luxusní záležitost,“ hlásila zkušenější z české dvojice, která se svou parťačkou pohybuje okolo dvacáté příčky světového rankingu.

„Ale ještě cennější je zisk sebevědomí a potvrzení, že umíme hrát kvalitní volejbal proti nasazeným týmům, umíme držet taktiku, a nevzdáváme momenty, kdy prohráváme,“ doplnila. Vše se hodí před evropským šampionátem, který se ve Vídni hraje začátkem srpna. „Je to kousek, těšíme se i na české fanoušky. Zkusíme zahrát stejné, ne-li lepší zápasy,“ hlásí.

Druhou českou dvojicí po rozchodu Markéty Nausch Slukové a Heleny Havelkové na mistrovství Evropy bude pár Miroslava Dunárová, Daniela Resová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bára Hermannová (@bara.hermannova)

Mezi muži by měli obhajovat stříbro Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, ale kvůli natrženému břišnímu svalu Perušiče je jejich start nejistý. Posledním českým párem bude tým Jakub Šépka, Tomáš Semerád.

Hermannová se Štochlovou by se pak měly představit i českým fanouškům koncem srpna na Sokolském koupališti v Brně na turnaji kategorie Futures.

Reklama