Hlavní obsah

Zkušený matador Milík dostal přednost před mladým dravcem. Má divokou kartu pro Prahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odtajněno. Organizátoři a motocyklová federace odtajnili, kdo vedle stálého účastníka celého seriálu Jana Kvěcha pojede v domácích barvách závod Grand Prix České republiky v Praze na divokou kartu. Dostal ji úřadující mistr republiky Václav Milík. V rolích náhradníků se v sobotu 1. června představí Adam Bednář a Daniel Klíma. Zkušenost zvítězila při volbě divoké karty nad dravým plochodrážním mládím.

Foto: AK Markéta

Václav Milík (vepředu), Jan Kvěch (vpravo) a Brit Robert Lambert na pražské Markétě. Ilustrační foto.

Článek

„Je to už odsouhlasené Mezinárodní motocyklovou federací (FIM), v tom nebyl žádný problém. S Honzou (Kvěchem) pojede Vašek (Milík) a budou moct hned od startu bojovat o body. Já osobně je beru za aktuálně dva nejlepší české jezdce. Přál bych si, aby pro české diváky připravili svými výkony zážitek, na který dlouho nezapomenou,“ řekl sportovní ředitel pražského závodu Pavel Ondrašík na tiskové konferenci.

Jak organizátoři před sezonou slíbili, tak se stalo. Klíčové pro přidělení divoké karty bylo vystoupení adeptů při extraligovém závodě v Praze na Markétě v půli dubna. Milík se tam sice s Bednářem v přímém souboji nestřetl, ale vyjel více bodů než mladičký rival. A překonal i další domácí zástupce.

Třicetiletého Milíka čeká už 14. závod Grand Prix v kariéře. Vždy šlo o záskok nebo o účast na divokou kartu. Na Markétě se představil v konfrontaci se špičkou poprvé v roce 2012. O pět let později po skvělém výkonu obsadil třetí místo. Loni byl ale se ziskem jediného bodu poslední.

Právě v minulém roce se ke stálé účasti v seriálu jako první Čech po 16 letech dostal Jan Kvěch, který slibně začal letošní seriál v Goričanu, kde obsadil dvanácté místo. „A hlavně vím, že mám na to, jezdit s nejlepšími,“ poznamenal Kvěch na tiskové konferenci.

Vestu s číslem 17 a roli prvního náhradníka zastane šestnáctiletý Bednář, další mladík Klíma bude druhou rezervou.