Hlavní obsah

Aplaus i slzy pro Schumachera. Dostal vyznamenání, na jeho ženu dolehly emoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dojetí přemohlo blízké Michalea Schumachera. Sedminásobný mistr světa F1 obdržel vysoké vyznamenání, které od premiéra Severního Porýní-Vestfálska Hendrika Wüsta převzaly jeho manželka Corinna a dcera Gina. Po slovech bývalého jezdcova šéfa Jeana Todta došlo na potlesk i na příval slz.

Foto: repro Netflix

Corinna Schumacherová na archivním snímku.

Článek

„Nikdo neplánoval, že to bude tak emotivní, že by tekly i slzy. Ale je dobré se ne vždy v tomto směru kontrolovat," uvedl Todt pro německý Bild po ceremonii v kulisách Ferrari na počest šampiona, který je od vážného úrazu na lyžích v roce 2013 před veřejností zcela chráněn. Zmínek v médiích o něm v poslední době moc nepřibývá.

Todt, bývalý šéf Schumacherova týmu, připomněl slavnou éru. "Byli jsme neporazitelný tým. Michael nám tady moc chybí," uvedl. Svými slovy vehnal slzy do očí Schumacherovy manželky. Ocenil těž její sílu v těžkých okamžicích po manželově osudném pádu.

Třiapadesátiletého Schumachera ocenilo Severní Porýní-Vestfálsko Státní cenou. Ta je nejvyšším vyznamenáním spolkové země, z níž ´Schumi´ pochází. Narodil se v Hürthu, řídit se učit na dráze v Kerpenu.

Státní cena se uděluje velmi zřídka. Naposledy ji podle německých médií obdržel v roce 2019 bývalý spolkový ministr životního prostředí Klaus Töpfer.

Wüst i Todt ocenili nejen Schumacherovo jezdecké umění a jeho rekordy za volantem, ale připomněli ho i jako člověka, který má velké srdce a pro kterého bylo vždy důležité myslet na ostatní.

Na ceremonii chyběl Schumacherův syn Mick, který se zotavoval z drobné zdravotní indispozice a chystal se na pokračování MS.

Reklama

Související témata:
Severní Porýní