Hlavní obsah

Boj o Schumacherův život. Teď je všechno jinak, přiznává přítel legendy

Devětadvacátého prosince to bude přesně devět let, kdy se život hvězdného pilota formule 1 Michaela Schumachera obrátil naruby. Během lyžování v Alpách utrpěl vážný úraz hlavy a i když lékaři boj o jeho život vyhráli, svět se dnes třiapadesátiletého jezdce změnil k nepoznání. Rodina o zdravotním stavu německé legendy prakticky nemluví, pro britská média se tak jako jeden z mála vyjádřil jeho přítel a bývalý šéf Ferrari Jean Todt.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalý pilot formule 1 Michael Schumacher

Článek

Prakticky devět let Michaela Schumachera veřejnost nespatřila. Novinky o jeho zdravotním stavu se fanoušci dovídají prakticky jen na základě spekulací a dohad odborníků. Kusé informace tak čas od času médiím poskytuje jen bývalý šéf Ferrari a FIA šestasedmdesátý Jean Todt.

"Michaela navštěvuji třikrát týdně. Jeho život, stejně tak jako celé jeho rodiny, se naprosto změnil. Všechno je jinak," přiznal před časem na sportovním festivalu v Itálii funkcionář.

A pokračoval. "Pro mě je velikou výsadou a privilegiem, že mě Michaelova rodina pouští do svého soukromí. Jeho žena Corinna a děti Mick a Gina mu poskytují maximální podporu. V životě jsou věci, které jsou mnohem důležitější než náš milovaný sport a tou je láska našich nejbližších. Té se Michaelovi dostává v maximální míře."

Konkrétnější informace však Todt nepřinesl. "Jsem šťastný, že se fanoušci nejen v Německu neustále zajímají o Michaelův stav. Lidé by měli vědět, že je v nejlepších rukou. Má maximální péči a je obklopen lidmi, kteří ho milují," dodal o stavu sedminásobného mistra světa.

Jak blízký vztah pojí obě osobnosti formule 1, potvrzují i jeho další slova. "Dokud budu na tomto světě, budu ho chodit navštěvovat. Vídáme se i třikrát týdně. Jsem v kontaktu nejen s Michaelem, ale s celou jeho rodinou. Jsou moji přátelé," říká Todt.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Schumacher se Zlatým volantem

K stavu svého manžela se vyjádřila v dokumentárním firmu o Schumacherovi i jeho žena Corinna. "Michael je tady. Jinak, ale pořád je tady. A to nám dává sílu. Jsme spolu. Pokračujeme v terapii a děláme vše pro to, aby se cítil co nejlépe. Chceme, aby věděl, že je součástí naší rodiny, chápal, že ho milujeme a uděláme všechno, co bude možné."

"Snažíme se dál žít tak, jak je to jen možné. Přesně tak, jak si to Michael vždy přál. On vždy chránil nás a naše soukromí, teď my chráníme jeho," uzavírá Corinna Schumacherová.

Reklama

Související témata: