Hlavní obsah

Bojuj dál, Michaeli! Nové monoposty Mercedesu povezou vzkaz pro Schumachera

Srdečné gesto vyjádřila německá stáj Mercedes svému někdejšímu pilotovi Michaelu Schumacherovi, který už čtyři týdny leží po nehodě na lyžích v umělém spánku na klinice v Grenoblu. Její nové vozy připravené pro nadcházející ročník šampionátu formule 1 ponesou na vnější straně kokpitu vzkaz „Keep Fighting, Michael“ vyjadřující podporu sedminásobnému mistru světa, informoval německý deník Bild.

Foto: Facebook

Bojuj dál, vzkazuje Mercedes Michaelovi Schumacherovi

Článek

Monopost pro novou sezónu sice Mercedes oficiálně představí u příležitosti zahájení testů ve španělském Jerezu až v úterý, již o den dříve však Schumacherovi někdejší kolegové zveřejnili fotografii části vozu s povzbuzujícím vzkazem určeným těžce zraněné legendě na sociálních sítích Facebooku a Twitteru. Schumacher hájil barvy stáje v letech 2010 - 2012 po svém návratu do mistrovství světa formule 1.

Heslo „Bojuj dál (nepřestávej bojovat), Michaeli" sdružuje na internetu fanoušky, kteří posílají Schumacherovi přání brzkého uzdravení. Naposledy se stovky jeho příznivců sešly v neděli na okruhu ve Spa-Francorchamps, kde prošly s rudými vlajkami Ferrari sedm kilometrů dlouhou trať. Ve Spa absolvoval německý pilot v roce 1991 svou premiéru v F1, rok nato tam oslavil první vítězství v mistrovství světa.

Po zprávách o Schumacherově nehodě a jeho kritickém stavu se zvedla ohromná vlna solidarity. Rodině Schumacherových se sešlo více než tisíc povzbuzujících dopisů a dárků z celého světa a podle manažerky Sabine Kehmové je "rodina ohromena neustávajícími projevy soucitu."

Schumacher upadl na lyžích 29. prosince v neupravené části sjezdovky v Méribelu a udeřil se do hlavy o kámen. Absolvoval dvě operace mozku a nachází se v umělém spánku, v němž prožil i nedávné 45. narozeniny.

Reklama

Související témata: