Hlavní obsah

Čínští organizátoři chtějí přesunout dubnovou F1 v Šanghaji

Šanghaj

Organizátoři Velké ceny Číny požádali vedení formule 1 o přeložení závodu na pozdější termín. V Šanghaji se má jet Grand Prix 11. dubna, nicméně kvůli nejistotě způsobené koronavirovou situací chtějí pořadatelé přesunout akci na druhou polovinu roku.

Foto: Handout, Reuters

Jezdec Redbullu Alexander Albon (ilustrační foto).

Článek

"Jsme v kontaktu s F1 prakticky týden co týden. Je velice nepravděpodobné, že by se závod mohl v dubnu jet. Rádi bychom ho přesunuli na druhou polovinu roku a formálně jsme o to požádali," uvedl pro server motorsport.com generální manažer pořadatelské společnosti Jang I-pin.

Letošní ročník mistrovství světa má mít rekordních 23 závodů. Oficiálně má odstartovat 21. března v Austrálii, ale majitel týmu Aston Martin Lawrence Stroll tento týden médiím řekl, že už je odsouhlaseno odložení závodu v Melbourne na později kvůli karanténě pro zahraniční účastníky. Zahajovací závod sezony by tak měl hostit o týden později Bahrajn a pak už je na řadě Čína.

Kvůli koronavirové pandemii se loni místo plánovaných 22 jelo 17 Grand Prix na čtrnácti okruzích. Jedním ze zrušených závodů byla i Velká cena Číny.

Nejlidnatější země světa, jež má za rok v Pekingu hostit zimní olympijské hry, po vypuknutí krize odložila či zrušila pořádání všech globálních sportovních soutěží. "Zda se bude moci Velká cena odjet v druhé polovině roku, záleží na vedení města. Pokud by měly být všechny mezinárodní akce v druhé polovině roku, nemusela by to kapacita města zvládnout," řekl Jang I-pin o možnostech Šanghaje.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace