Hlavní obsah

Dennise střídá ve funkci šéfa McLarenu Američan Brown

Londýn

Nástupcem Rona Dennise v roli výkonného ředitele týmu formule 1 McLaren se stal Američan Zak Brown. Bývalý automobilový závodník je odborníkem na marketing, který do F1 přivedl řadu významných sponzorů. Pětačtyřicetiletý Brown založil a řídí marketingovou agenturu JMI, dříve šéfoval společnosti CSM Sport and Entertainment.

Foto: Ricardo Mazalan, ČTK/AP

Pilot stáje McLaren Jenson Button.

Článek

"Zak bude v této funkci hrát významnou roli při restrukturalizaci, která sladí obchodní a strategické operace společnosti, abychom uspěli ve formuli 1," uvedlo vedení McLarenu.

Dennis skončil v čele osminásobného vítěze Poháru konstruktérů v F1 před týdnem. K odchodu donutili devětašedesátiletého Brita ostatní akcionáři. Dennis zastával i funkci předsedy společnosti McLaren, která zatím zůstává neobsazena.

Dlouholetý šéf týmu, kterému se v posledních letech nedaří, dál drží 25 procent ve společnosti a je členem představenstva. Poloviční podíl má bahrajnský investiční fond Mumtalakat a zbylých 25 procent vlastní francouzský podnikatel saúdskoarabského původu Mansour Ojjeh.

Reklama