Hlavní obsah

Ecclestone připustil změnu majitele formule 1

PRAHA

Bernie Ecclestone sice nejdříve rázně popřel možnost, že by došlo k prodeji formule 1, ale nyní naznačil, že by ke změně majitele dojít mohlo.

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Bernie Ecclestone prochází boxovou uličkou okruhu v Singapuru.

Článek

Minulý týden Sky News přinesla informaci, že společnost News Corporation Ruperta Murdocha dává dohromady konsorcium, které se zajímá o koupi formule 1 od současného mejitele CVC.

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone zprávu okamžitě popřel s tím, že tento sport není a v příštích dvou až třech letech nebude na prodej. V rozhovoru pro Sunday Times ale naznačil, že by se prodej přeci jen mohl uskutečnit. To by mohlo přinést změnu i v jeho profesionálním životě.

"Jsem dost starý na to, abych dostal důchod, takže práci mít nemusím," řekl. "Musel bych si být jistý, že bych s těmi lidmi (kteří by formuli 1 koupili) chtěl pracovat a že oni by chtěli pracovat se mnou," prohlásil osmdesátiletý Ecclestone.

Podle Reuters News Corp skutečně jedná s mexickým miliardářem Carlosem Slimem, jehož Telmex stojí mimo jiné za příchodem Sergia Péreze do Sauberu, o možné asociaci s cílem převzít kontrolu nad formulí 1. Podle stejného zdroje CVC možnost prodeje zvažuje.

Reklama

Související témata: