Hlavní obsah

Formule 1 se stěhuje. Televizní práva získala od příští sezony Nova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysílací práva formule 1 budou mít od nové sezony jiného majitele. Od roku 2024 bude přímé přenosy vysílat stanice Nova Sport. Doposud byly držitelem práv pro Česko a Slovensko kanály Sport 1 a Sport 2, kde tréninky, kvalifikace i samotné závody pravidelně běží. Na jak dlouho Nova, která už v minulosti F1 vysílala, práva získala, stanice neuvedla. Bližší informace podá až na zimní tiskové konferenci.

Foto: Red Bull

Max Verstappen s televizní kamerou

Článek

Stejně tak zatím není jasné, zda Nova nasadí vlastní komentátory, či zkusí přetáhnout ty od konkurence. Koneckonců Tomáš Richtr už na Nově působil.

„Akvizice práv na formuli 1 podtrhuje naši snahu přinášet ty nejlepší sportovní zážitky a exkluzivní obsah nejvyšší kvality našim divákům. K Lize mistrů, německé bundeslize, LaLize a NHL přibývá další významná globální sportovní značka, která v posledních letech stále roste na popularitě,“ uvedl šéf sportu TV Nova Dušan Mendel.

Nova Sport je placený kanál, je však možné, že se některé vybrané závody objeví i na volně dostupných stanicích, například hlavním programu Novy či Nova Action.

Reklama

Související témata: