Hlavní obsah

Hamilton příští závod v Kanadě navzdory bolavým zádům nevynechá

Sedminásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton se navzdory pohmožděným zádům zúčastní nadcházející Velké ceny Kanady. Britský jezdec Mercedesu trpěl při víkendovém závodě v Baku kvůli poskakování svého vozu silnými bolestmi a podle týmového šéfa Tota Wolffa byla jeho účast v dalším podniku na konci tohoto týdne ohrožena. To ale dnes sedmatřicetiletý pilot vyvrátil.

Foto: Hamad Mohammed, ČTK/AP

Lewis Hamilton

Článek

"Včerejšek byl těžký a při spaní jsem měl nějaké problémy. Probudil jsem se však pozitivně naladěný. Záda mě trochu bolí, jsou pohmožděná, ale není to nic vážného," napsal Hamilton na instagramu.

Mercedes má s tzv. porpoisingem potíže prakticky od začátku sezony, kdy začala platit nová technická pravidla. "Stříbrné šípy" zvolily odlišnou koncepci vývoje - auto je takřka bez bočnic a má jiné nastavení. Kvůli celkové tuhosti proto hůře tlumí jakékoliv nerovnosti na trati.

Hamilton po skončení Velké ceny Ázerbájdžánu vylézal těžce z kokpitu a označil závod v Baku za nejtěžší a nejbolavější v kariéře. "Absolvoval jsem akupunkturu, fyzioterapii a jsem na nejlepší cestě vrátit se do práce, abych pomohl k dalšímu zlepšení. Bojujeme dál a o víkendu budu na místě. Nezmeškal bych to za nic na světě," řekl Hamilton.

Britský jezdec Mercedesu dokončil závod v Ázerbájdžánu na čtvrtém místě a vyrovnal druhý nejlepší výsledek v této sezoně. Lépe skončil jen v Bahrajnu, kde zahájil šampionát třetím místem. V průběžném pořadí je šestý.

Reklama

Související témata: