Hlavní obsah

Hamilton získal v Brazílii čestné občanství

Sedminásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton se stal čestným občanem Brazílie. Udělení občanství pro pilota Mercedesu navrhl kongresman Andre Figueiredo po loňské Velké ceně Brazílie, po níž britský jezdec oslavoval vítězství na okruhu Interlagos s brazilskou vlajkou. Návrh schválila dolní komora parlamentu.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Lewis Hamilton v Monte Carlu.

Článek

Sedmatřicetiletý Hamilton vyhlídku na možné udělení čestného občanství přivítal už v dubnu, kdy navštívil Brazílii a v Sao Paulu přednesl projev na akci věnované podnikání a digitalizaci. Prohlásil, že by to pro něho byla velká čest.

"Dnes mi bylo uděleno čestné občanství na jednom z mých nejoblíbenějších míst na světě," napsal na instagramu Hamilton, jenž se nyní připravuje na víkendovou Velkou cenu Ázerbájdžánu. "Ani nemám slov. Díky, Brazílie. Miluju tě a nemohu se dočkat, až tě zase uvidím," dodal.

V reakcích se Hamiltonovi ozval mimo jiné i legendární fotbalista Pelé. "Gratuluji, Lewisi. Mám radost, že tě od nynějška mohu považovat za krajana," napsal jedenaosmdesátiletý trojnásobný mistr světa.

Reklama

Související témata: