Hlavní obsah

Horner posílal zprávy se sexuálním podtextem a oběť se pokusil umlčet miliony, tvrdí dobře informovaný list

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek večer byl důležitou figurou při slavnostním představení monopostu Red Bull na nadcházející sezonu F1. Christian Horner sice v týmové továrně v Milton Keynes znovu odmítl nařčení z nevhodného chování, kvůli němuž je společností Red Bull vyšetřován, jenže podle zpráv nizozemského deníku De Telegraaf stojí proti němu silné důkazy. A je otázka, zda si udrží pozici šéfa stáje. List tvrdí, že ženu, které posílal fotografie se sexuálním podtextem, chtěl umlčet 650 tisíci librami (19,3 milionu korun).

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Šéf stáje Red Bull Christian Horner

Článek

Už minulý týden to tvrdil německý Bild, teď to potvrzuje také dlouhodobě dobře informovaný žurnalista Erik van Haren z deníku De Telegraaf. Podle něj se Horner skutečně provinil tím, že posílal peprné fotografie jedné ze zaměstnankyň.

„Komunikace mezi zaměstnankyní Red Bullu a Hornerem, do které nahlédl i De Telegraaf, obsahuje také nevhodnou fotografii, kterou udělal Horner. A zaměstnankyni rovněž dlouhodobě posílal zprávy se sexuálním podtextem,“ píše list.

Van Haren zároveň v textu tvrdí, že už před zveřejněním obvinění se pokusili Hornerovi právníci nabídnout oběti zmíněných 650 tisíc liber, aby mlčela. „Je jasné, že Horner udělal všechno pro to, aby celou věc zametl pod koberec.“

Zaměstnankyně si ale zavřít ústa nenechala a místo toho na Hornera podala trestní oznámení.

Případ interně šetří i společnost Red Bull a šéf úspěšné stáje podstoupil minulý týden osmihodinový výslech. Zpráva z něj ale do centrály ještě nedorazila, protože externí právník, kterého Red Bull na případ najal, odjel na dovolenou.

„Byla vznesena nějaká obvinění, která zcela a naprosto odmítám. Plně spolupracuji a budu tak činit, dokud to nebude uzavřeno,“ uvedl Horner ve čtvrtek. „To samozřejmě vyvolalo rozruch uvnitř týmu, ale ten dál drží při sobě. Všechno funguje jako obvykle.“

Podle holandského listu má Horner podporu u thajské části majitelů Red Bullu, která vlastní 51 procent gigantu. Naopak rakouská část má vážné obavy, jaký dopad může mít kauza na značku.

Ustojí to?

Reklama

  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.