Hlavní obsah

Horor na trati! Pilot vyvázl živý jen zázrakem, utrpěl mnohočetné zlomeniny

Smrt obcházela kolem okruhu v rakouském Spielbergu při víkendových závodech evropského šampionátu F3. Dvaadvacetiletý Li Č´Cchung, známý rovněž také jako Peter Li, může hovořit o velkém štěstí, že přežil těžkou havárii, z níž vyvázl „jen“ s mnohočetnými zlomeninami nohy a čtyř obratlů.

Děsivá havárie ve Spielbergu

 
Článek

Čínský pilot hned při prvním závodu ve velké rychlosti narazil zezadu do stojícího kolegy ze stáje Carlin Ryana Tvetera a po děsivé vývrtce ve vzduchu dopadl do bezpečnostní zóny. Svůj monopost totálně zdemoloval a závod skončil i pro Brazilce Pedra Piqueta, jenž se do kolize rovněž zapletl.

Závod byl okamžitě přerušen. Li byl i po nehodě stále při vědomí a komunikoval se záchranáři, kteří ho vrtulníkem dopravili na kliniku do Štýrského Hradce. Spolu s ním putoval k lékařskému ošetření i Američan Tveter, který však utrpěl jen zranění kolena.

Tveter se po smyku vracel na trať a jeho vůz při tom zvířil v ochranné zóně písek. Přijíždějící Li a teprve sedmnáctiletý syn trojnásobného mistra světa vozů formule 1 Nelsona Piqueta se mu za snížené viditelnosti už nedokázali včas vyhnout.

Reklama

Související témata: