Hlavní obsah

V Číně hořelo. Jediný trénink na Grand Prix F1 vyhrál Stroll

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediný trénink na Velkou cenu Číny mistrovství světa vozů formule 1 vyhrál kanadský jezdec Lance Stroll z Aston Martinu. Druhého Oscara Piastriho z McLarenu porazil na trati v Šanghaji o 327 tisícin sekundy. Třetí skončil úřadující mistr světa a lídr průběžného pořadí Max Verstappen z Red Bullu. Dnešní program pokračuje v 9:30 SELČ kvalifikací na sobotní sprint.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Pilot týmu Aston Martin Lance Stroll při téninku na Velkou cenu Číny.

Článek

Formule 1 se vrátila do Číny po pěti letech, naposledy tam zvítězil v roce 2019 Lewis Hamilton. Sedminásobný mistr světa z Mercedesu skončil v tréninku osmnáctý, jel ale stejně jako jeho týmový kolega George Russell na nejtvrdší směsi pneumatik.

Trénink byl na chvíli přerušen kvůli hořící trávě poblíž tratě. Pozornost poutal také domácí jezdec Čou Kuan-jü ze Sauberu, který obsadil 11. místo. Na nejrychlejšího Strolla ztratil 1,324 sekundy.

Velká cena Číny se koná v upraveném formátu. Po dnešní kvalifikaci na sprint bude následovat v sobotu od 5:00 SELČ zkrácený závod na sto kilometrů. Teprve po něm přijde kvalifikace na hlavní závod. Ten se uskuteční v neděli v 9:00.

Trénink na Velkou cenu Číny, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Šanghaji:
1. Stroll (Kan./Aston Martin) 1:36,302
2. Piastri (Austr./McLaren) -0,327
3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,358
4. Pérez (Mex./Red Bull) -0,388
5. Hülkenberg (Něm./Haas) -0,799
6. Magnussen (Dán./Haas) -0,816.
9:30 kvalifikace na sprint

Reklama

Související témata: