Hlavní obsah

Kdo je tady idiot? Ricciarda naštvaly výroky Strolla, který ho sestřelil. Kam koukal, zlobil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být to v normálním silničním provozu, policisté by o viníkovi měli jasno. Vlastně ani tady sportovní komisaři nepochybovali, že trest si zaslouží ten, co sešlápl pozdě brzdu a napálil vůz před sebou. Jen samotný Lance Stroll, jenž sestřelil v Číně při jízdě za safety carem Daniela Ricciarda, to ne a ne přijmout. Hned po samotné srážce do vysílačky Stroll zakřičel: „Ten idiot právě dupl na brzdu.“ Když se to Ricciardo po závodě dozvěděl, odvětil: „Ať jde do prd…“

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Čínské fanynky australského pilota Daniela Ricciarda

Článek

Celý incident se odehrál v 27. kole, když se chystal restart závodu. Verstappen a spol. odjeli bez potíží, jenže kousek za špičkou přibrzdil ve vlásence Fernando Alonso a harmonikovým efektem – tak jak to znáte třeba při dojezdu do kolon – se další monoposty k sobě přiblížily na centimetry. Stroll to ale už neubrzdil a napálil do zadní části vozu Daniela Ricciarda. A pak vypálil onen výrok.

Když se to Ricciardo, který musel chvíli po střetu ze závodu odstoupit, dozvěděl, křičel. „Už jsem se uklidňoval a pak mi řekli, co si o tom incidentu myslí Lance. Asi jsem idiot a je to celé moje chyba. Krev se ve mně vaří, protože je to jasné jako den. Bylo to frustrující. Závodní srážky se stávají, ale nesmí to být za safety carem.“

Sám si v padoku pustil záběry z onboard kamery, kterou měl Stroll na svém monopostu, aby dění pochopil i ze soupeřova pohledu. A když vše překontroloval, byl ještě víc dopálený. „Krev se ve mně vařila. Jakmile začneme brzdit, můžete vidět, jak jeho helma zatáčí doprava a on se dívá na vrchol 14. zatáčky. A mě ani nesleduje. Nechápu, co dělá, kam jeho oči koukají. Přece musí koukat na mě, vždyť závodit stejně začínáme až za čárou,“ sypal ze sebe Ricciardo.

A ve svém rozhořčení přidal ještě vůči Strollovi peprnou invektivu. „Hodně se snažím, abych neřekl, co nechci. Ale ať jde do prd… A to jsem k němu ještě milý.“

Vše po závodě rozebírali i tři nejlepší piloti Velké ceny Číny, kteří v reálu karambol neviděli. A Lando Norris si vzpomněl, jak ho na zdejším okruhu před pěti lety trefil Daniil Kvjat.

Sportovní komisaři velmi záhy udělali Strollovi 10vteřinou penalizaci za způsobení kolize s odůvodněním, že měl předvídat rychlost auta před sebou. On ale jejich verdikt označil za „vtip“. Po závodě pak vysvětloval, že trest přišel „jen kvůli tomu, že Ricciarda trefil. Ale nebyla to normální situace.“ A tvrdil, že měli stevardi vzít do úvahu onen harmonikový efekt. „Někdo na čele balíku zabrzdil a pak všichni zastavili. Auto přede mnou zastavilo ze 60 na nulu. Byl to hloupý incident,“ řekl Stroll.

Kanaďan zároveň popisoval, že onen „idiot“ z týmové vysílačky rozhodně nemířil k Ricciardovi. Jestli však cílil na toho, kdo v balíku sešlápl brzdy jako první, pak by oním „idiotem“ měl být paradoxně jeho týmový kolega Alonso.

Trest později vyfasoval také Ricciardo. Za safety car bezdůvodně předjel Hülkenberga a v příští Velké ceně v Miami ztratí na startovním roštu tři místa.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace na sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
  Velká cena Miami - sprint dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.