Hlavní obsah

Lékaři v Grenoblu začali probouzet Schumachera, tvrdí L'Équipe

Aktualizováno

Přesně měsíc od vážného úrazu hlavy, po němž byl sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher dvakrát operován a udržován v umělém spánku, se lékaři z univerzitní kliniky v Grenoblu pustili do postupného probouzení legendárního závodníka. S odkazem na své zdroje to alespoň tvrdí francouzský sportovní deník L'Équipe.

Foto: Facebook

Bojuj dál, vzkazuje Michaelovi Schumacherovi tým Mercedes a spolu s ním celý paddock.

Článek

Podle listu lékaři začali s probouzením tento týden a Schumacher prý na proces reaguje pozitivně. Jak ale deník upozorňuje, prognóza stavu německé legendy je stále nejistá, a lékaři jsou proto ve všech krocích velmi opatrní. Oficiálně nové informace potvrzeny nebyly.

„Znovu zdůrazňuji, že jakákoliv vyjádření o Michaelově zdravotním stavu, která nepocházejí od jeho ošetřujících lékařů, je nutno brát jako spekulace. A opakuji, že spekulace komentovat nebudeme," uvedla manažerka legendárního pilota formule 1 Sabine Kehmová.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Lékaři Schumachera uvedli do umělého spánku, aby umožnili jeho tělu zvládnout kritický stav, který se posléze podařilo stabilizovat. Významným nebezpečím byl pro slavného závodníka, který definitivně ukončil kariéru ve formuli 1 v roce 2012, vysoký nitrolební tlak způsobený úrazem hlavy.

Odborníci již před časem varovali, že Schumacherovi hrozí vlivem dlouhého umělého spánku vážné následky s poukazem na to, že bezpečná doba umělého spánku se pohybuje v řádu jednoho až dvou týdnů. Schumacher byl v řízeném kómatu přesně měsíc. „To byla opravdu maximální lhůta," řekl L'Équipu bývalý neurolog, profesor Jean-Luc Truelle.

Truelle navíc poukázal na to, že je v podobných případech velice obtížné předpovědět další vývoj. „Následující dva měsíce mohou být obdobím velké nejistoty. A rekonvalescence může trvat i několik let," poznamenal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články