Hlavní obsah

Na formule 1 v Imole nakonec diváci přijít nemohou

Imola

Oproti původním předpokladům se nedělní závod formule 1 v Imole pojede bez diváků. Důvodem je celosvětově se zhoršující situace s šířením koronavirové infekce. Původně mělo mít při Velké ceně Emilie-Romagny přístup na tribuny 13 000 fanoušků denně, lokální úřady ale s ohledem na rapidní nárůst případů onemocnění covid-19 na poslední chvíli účast diváků zakázaly. Na den závodu už byly všechny lístky prodány, jejich majitelé dostanou zpět peníze.

Foto: Jose Sena Goulao, Reuters

Lewis Hamilton s trofejí pro vítěze Velké ceny Portugalska.

Článek

Diváci neměli do hledišť přístup už v úvodu sezony formule 1, ale v posledních čtyřech dějištích v Mugellu (3000), Soči (30 000), na Nürburgringu (13 500) a v Portimau (27 500) byla jejich účast v omezeném počtu možná. Do Imoly se královská automobilová třída vrací po 14 letech, třináctý závodní víkend v sezoně se ale uskuteční ve zkráceném režimu jen v sobotu a neděli.

Italská vláda v neděli kvůli další vlně nákazy vydala výnos s novými restrikcemi, podle nichž musely provoz omezit bary a restaurace, zavřít se musela kina a divadla, pro diváky jsou uzavřené stadiony. Proti vládním opatřením se začalo v zemi protestovat, v úterý došlo v Římě i na střety demonstrantů s policisty.

Reklama