Hlavní obsah

Nejlepší z nás je Fernando Alonso, tvrdí piloti F1

BERLÍN

Nejlepším současným pilotem formule 1 je podle svých kolegů Španěl Fernando Alonso z Ferrari. Vyplývá to z anonymní ankety německého deníku Bild, které se zúčastnilo 20 nynějších jezdců F1. Nejlepším pilotem všech dob pak byl vybrán Brazilec Ayrton Senna.

Foto: Max Rossi, Reuters

Fernando Alonso.

Článek

Bild oslovil všechny současné piloty,  ankety se nezúčastnili pouze jezdci stájí Williams a Renault.

Devět z dvaceti hlasujících označilo za nejlepšího pilota posledních sezón dvojnásobného mistra světa Alonsa. Po dvou hlasech dostali Britové z McLarenu Jenson Button a Lewis Hamilton.

Nejjízlivějším Hamilton

Hamiltona kolegové rovněž vyhlásili "nejjízlivějším" pilotem. Dostal tři hlasy, o jeden více než Alonso a Michael Schumacher.

Nejlepším pilotem všech dob byl vybrán zesnulý Senna. Pro trojnásobného mistra světa hlasovalo 12 jezdců. Druhý skončil sedminásobný šampión Michael Schumacher, který získal tři hlasy.

Rosberg "nejkrásnější ženou" 

Nejkrásnější ženou pohybující se v okolí závodů pak piloti vyhlásili francouzskou televizní reportérku Marion Jollésovou. Druhá skončila Hamiltonova přítelkyně Nicole Scherzingerová. Pro jednoho z pilotů je nejkrásnější ženou formule 1 německý jezdec Nico Rosberg z Mercedesu.

Reklama