Hlavní obsah

Neskutečné! Red Bull už druhý týden po sobě přišel ve formuli 1 o trofej pro vítěze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suverénně vládnou mistrovství světa F1, ale v poslední době jsou také za pořádné smolaře. Stáj Red Bull totiž už podruhé v řadě přišla o jednu z trofejí pro nejlepší. Před týdnem rozbil cenu pro vítěze Velké ceny Maďarska, jímž se stal Max Verstappen, soupeř oslavující druhé místo. Tentokrát se trofej poroučela k zemi při oslavách týmu Red Bull. Videa na sociálních sítích zachycující zmíněný okamžik doplňují fanoušci komentáři, že právě tohle je jediná cesta, jak připravit Red Bull a Nizozemce Verstappena o trofeje.

Foto: Johanna Geron, Reuters

Pilot Red Bullu Max Verstappen slaví s trofejí pro vítěze Velké ceny Belgie.

Článek

Kdyby ve stáji Red Bull trofeje někdo sbíral a měl na ceny připravené místo na polici, v poslední době by měl smůlu. Do sbírky by všechna vyhraná ocenění nepřidal. Ceny totiž došly nečekaně k úhoně. V Maďarsku se o to před týdnem postaral jezdec McLarenu Norris, který slavil druhé místo tak nemotorně, že se kvůli jeho počínání trofej poroučela k zemi a rozbila se.

Jeho stáj McLarren se pak vítěznému Nizozemci omluvila. Norris se poté hájil, že nešlo o jeho chybu. „Nejsem si jistý, co se stalo. Max ji umístil až moc blízko k okraji a asi spadla. Není to můj problém. Je to jeho problém," podotkl na svou obranu britský pilot.

V Belgii měl na triku průšvih s trofejí pro konstruktéra Red Bullu Verstappenův tým. Během oslav vítězství stříkalo šampaňské ve velkém. Ne všem v týmu byla sprcha po chuti, a tak nastal divoký úprk. Jeden z členů týmu strčil do panelu, který se převrhl na trofej, způsobil tak její pád a tím i poškození.

Vzhledem k tomu, že Red Bull v této sezoně F1 připomíná vítězící monstrum, lze očekávat, že na konci srpna v Nizozemsku opět nějakou trofej získá. Při oslavách už si ale nejspíš budou všechny vyhrané ceny řádně hlídat...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.