Hlavní obsah

Nevídané, Schumacher o sobě pochybuje! Možná nejsem pro Mercedes ten pravý, přiznal

PRAHA

Nečekané sebereflexe se dočkali od Michaela Schumachera italští novináři. Sedminásobný mistr světa formule 1, který se v minulé sezóně vrátil po tříletém odpočinku do seriálu v barvách stáje Mercedes GP, se na okruzích trápí. A poprvé přiznal, že chyba může být na jeho straně.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Michael Schumacher

Článek

Schumacherův návrat do formule 1 vzbudil ohromné očekávání, dvaačtyřicetiletý německý jezdec ale ani po roce a půl nedokázal výrazněji promluvit do pořadí a žije trvale ve stínu svého stájového kolegy, o šestnáct let mladšího Nika Rosberga. Maximem legendárního jezdce jsou čtyři čtvrtá místa – tři loni, jedno letos v Kanadě.

Neúspěch Mercedesu při snaze o adekvátní konkurenceschopnost vedl Schumachera dokonce k myšlence, že je on sám jednou z příčin propadáku mistrovské stáje z roku 2009. „Přišel jsem do týmu se zvláštním úkolem. Nešlo o to vyhrávat za každou cenu, ale především pomoci týmu v růstu,“ poznamenal vítěz jednadevadesáti Velkých cen pro italský list Corriere dello Sport.

A právě o naplnění své role začíná Schumacher pochybovat. „Když se na to podívám zvnějšku, jsem možná já ten problém. Je fakt, že už přistupuji k mnoha věcem uvolněněji a přestávám si být jistý, že jsem mentálně naladěn na týmovou vlnu,“ přiznal. „Mám hromadu zkušeností, dokážu odhadnout, kdy je potřeba znásobit koncentraci. Nevím ale, jestli to stačí. Budu se muset zamyslet a vyhodnotit, zda ve formuli 1 pokračovat, nebo definitivně skončit,“ dodal německý pilot, jehož váže k Mercedesu kontrakt do roku 2012.

Reklama

Související témata: