Hlavní obsah

Piastri bude v příští sezoně F1 závodit za McLaren, který vyhrál spor o smlouvu

Australský pilot Oscar Piastri bude v příštím roce závodit ve formuli 1 za McLaren. Tým vyhrál spor o platnost smlouvy s konkurenční stájí Alpine, v níž jednadvacetiletý nováček dosud působil jako rezervní jezdec. Ve prospěch McLarenu jednomyslně rozhodla čtyřčlenná rada pro posuzování smluv.

Foto: Sport.cz

Vůz stáje McLaren na trati - ilustrační foto

Článek

Alpine chtělo Piastriho povýšit do role závodního jezdce na místo dvojnásobného světového šampiona Fernanda Alonsa, který se rozhodl, že po sezoně zamíří do Aston Martinu. Australan ale nabídku odmítl a McLaren vzápětí oznámil, že Piastriho angažoval jako rezervního jezdce s tím, že v příštím roce v závodním kokpitu nahradí Daniela Ricciarda. Oba týmy se pak přely o to, zda stále platí Piastriho kontrakt v Alpine, nebo zda byl oprávněn podepsat smlouvu v McLarenu.

"Tribunál vydal jednomyslné rozhodnutí, že jediná smlouva, kterou rada uzná, je ta mezi McLaren Racing Limited a panem Piastrim datovaná 4. července 2022," uvedla v prohlášení mezinárodní automobilová federace FIA.

McLaren následně oznámil, že s Piastrim uzavřel víceletou smlouvu. V týmu bude tvořit dvojici s britským pilotem Landem Norrisem. "Jsem nadšený, že budu debutovat v F1 v tak prestižní stáji, jako je McLaren, a jsem vděčný za příležitost, kterou mi nabídli," uvedl v oficiálním prohlášení Piastri.

Tým Alpine verdikt akceptoval. "Považujeme celou věc z naší strany za uzavřenou a v patřičný čas oznámíme složení našeho týmu pro rok 2023," uvedla stáj.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články