Hlavní obsah

Pilot F1 Ricciardo se po operaci ruky vrátí zřejmě až za měsíc v Kataru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po operaci ruky se australský pilot formule 1 Daniel Ricciardo vrátí do seriálu mistrovství světa zřejmě až za měsíc v Kataru. Podle šéfa stáje Red Bull Christiana Hornera přijde o Velkou cenu Singapuru a zřejmě také o závod v Japonsku. Rehabilitace nicméně probíhá dobře, řekl Horner novinářům po nedělní Grand Prix v Monze.

Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool

Archivní foto Daniela Ricciarda

Článek

„Nevěřím, že pro Singapur už bude fit. Rád bych byl optimistou pro Japonsko. Ale u motocyklistů vidíme, že když se vrátí příliš brzy, může to napáchat hodně škody. Chceme si být jistí, že je naprosto v pořádku, než ho znovu posadíme do auta,“ řekl Horner o zkušeném jezdci AlphaTauri, který je sesterským týmem Red Bullu.

Čtyřiatřicetiletý vítěz osmi Velkých cen Ricciardo si zlomil ruku před jedenácti dny při tréninku v Nizozemsku. Do šampionátu F1 se vrátil před letní pauzou jako náhradník neúspěšného Nizozemce Nycka de Vriese a odjel závody v Maďarsku a Belgii. Jeho místo v kokpitu nyní dočasně zaujal novozélandský pilot Liam Lawson.

Grand Prix v Singapuru se uskuteční 17. září, v Japonsku týden nato. V Kataru se pojede 8. října.

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Emilia Romagna Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240519T15 : 00:00+0200
Velká cena Emilia Romagna
Velká cena Emilia Romagna
Velká cena Emilia Romagna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.