Hlavní obsah

První tréninky na Velkou cenu Ázerbájdžánu F1 vyhráli Pérez a Leclerc

Úvodní tréninky na Velkou cenu Ázerbájdžánu vozů formule 1 vyhráli Sergio Pérez a Charles Leclerc. Zatímco mexický jezdec Red Bullu zvítězil před svým rivalem z Ferrari v první části, v odpoledních jízdách si oba piloti pořadí v čele prohodili. Třetí byl pokaždé lídr mistrovství světa a Pérezův týmový kolega Max Verstappen.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Sergio Pérez předvedl v tréninku výborný výkon

Článek

Obhájce loňského vítězství Pérez potvrdil v Baku dobrou formu. Před necelými dvěma týdny vyhrál Velkou cenu Monaka a z posledních pěti závodů se umístil čtyřikrát na stupních vítězů. Na Verstappena ztrácí v pořadí šampionátu z třetí příčky patnáct bodů. Před závodem v Baku podepsal s Red Bullem novou dvouletou smlouvu a o víkendu může manko na čelo ještě snížit. V prvním tréninku porazil Leclerca o 127 tisícin sekundy.

Čtyřiadvacetiletý monacký jezdec Leclerc chce naopak zapomenout na poslední neúspěch, kdy skončil po chybách svého týmu v Monte Carlu čtvrtý. Na Verstappena ztrácí devět bodů. Ve druhém tréninku předčil Péreze o 0,248 sekundy.

Dařilo se také Fernandu Alonsovi z Alpine, jenž se v neděli stane pilotem s nejdelší kariérou v F1. Čtyřicetiletý Španěl, který se bude v mistrovství světa pohybovat už 7770 dní, obsadil v trénincích pátou a čtvrtou příčku.

Zatímco v úvodní části museli svůj vůz odstavit kvůli technickým potížím Mick Schumacher z Haasu a Nicholas Latifi z Williamsu, odpoledne měl potíže Latifiho týmový kolega Alexander Albon. Thajský jezdec opřel svůj vůz do zdi, a přestože se s ním dostal zpět do boxů, do konce tréninku se už na trať nevrátil.

Program Velké ceny Ázerbájdžánu pokračuje sobotním třetím tréninkem a následnou kvalifikací od 16:00 SELČ. Závod se uskuteční v neděli od 13:00.

Tréninky na Velkou cenu Ázerbájdžánu, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Baku:
První trénink:
1. Pérez (Mex./Red Bull) 1:45,476
2. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,127
3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,334
4. Sainz (Šp./Ferrari) -0,536
5. Alonso (Šp./Alpine) -1,095
6. Hamilton (Brit./Mercedes) -1,191.
Druhý trénink:
1. Leclerc 1:43,224
2. Pérez -0,248
3. Verstappen -0,356
4. Alonso -0,918
5. Sainz -1,050
6. Gasly (Fr./Alpha Tauri) -1,091.

Reklama

Související témata: