Hlavní obsah

Räikkönen: Já a Red Bull? Všechno je otevřené

Praha/Šanghaj

Moc dobře o zájmu mistrovského Red Bullu ví, navenek ale Kimi Räikkönen zachovává svůj ledový klid. "Spekulace? Ty v paddocku víří neustále," prohlásil nevzrušeně před víkendovou Velkou cenou Číny finský pilot Lotusu.

Foto: Tim Chong, Reuters

Finský pilot F1 Kimi Räikkönen.

Článek

O Räikkönenovi se začalo hovořit jako o možné posile Red Bullu před třemi týdny po Velké ceně Malajsie, při níž došlo k dalšímu incidentu mezi Sebastianem Vettelem a Markem Webberem. Spekulace významně přiživil majitel Red Bullu Dietrich Mateschitz prohlášením, že „Räikkönen je vždycky mezi kandidáty".

Nebylo divu, že finský jezdec po příjezdu do Šanghaje čelil palbě otázek právě na téma možného příchodu do Red Bullu. „Ve formuli 1 víří neustále velké množství spekulací, které vytváříte vy, chlapci," věnoval mistr světa z roku 2007 významný pohled přítomným novinářům.

Podle třiatřicetiletého finského jezdce je momentálně vše otevřené, protože jeho kontrakt v Lotusu vyprší po letošní sezóně. „Odjeli jsme teprve závody z nové sezóny, takže je na místě soustředit se na letošní rok a uvidíme, co se stane pak. Na příští rok nemám žádnou smlouvu a momentálně ani žádné plány," poznamenal vítěz dvaceti Velkých cen.

O dalším angažmá ve formuli 1 nicméně Räikkönen přemýšlí. „Neměl bych příští rok na startovním roštu chybět. Formule 1 je fajn místo. Ale kdo ví, co se všechno stane," podotkl.

Přestoupí Kimi Räikkönen do Red Bullu?
Ano
68 %
Ne
32 %
Celkem hlasovalo 3491 čtenářů.

Reklama

Související témata: