Hlavní obsah

Schumacher je stále v kritickém stavu, lékaři budou zjišťovat poškození mozku

Praha/Grenoble

Stabilní, ale kritický zůstává i po dalším týdnu v komatu stav legendárního jezdce formule 1 Michaela Schumachera. Sedminásobný mistr světa setrvává v Savojských Alpách po nehodě na lyžích, při níž utrpěl vážný úraz hlavy, v umělém spánku v nemocnici v Grenoblu a lékaři se po dvou provedených operacích chystají otestovat funkce mozku.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Nemocnice ve francouzském Grenoblu, kde se Michael Schumacher podrobil operaci.

Článek

Schumacherova rodina naposledy informovala o stavu ikony formule 1 minulý týden a poté požádala média o shovívavost a klid. Podle německého listu Bild nicméně zůstává stav čerstvě pětačtyřicetilého šampióna nezměněný - stabilní, ale kritický.

Podle deníku se nyní lékaři soustředí na další testy, které by „měly ukázat, které oblasti mozku jsou poškozeny a které jsou funkční". Nové informace o vývoji situace by se přitom mohly objevit až za několik týdnů, a dokonce i měsíců.

Schumacher utrpěl těžké zranění 29. prosince 2013 při lyžování v Méribelu, když vjel do neupraveného terénu mezi dvěma sjezdovkami. V hlubokém sněhu pak podle všeho zavadil nešťastně lyží o kámen, náraz jej vymrštil do vzduchu a poté narazil hlavou do dalšího kamene či kusu skály.

Policejní vyšetřování neprokázalo, že by Schumacher v okamžiku nehody jel tak rychle, že by neovládal své lyže. Expertiza rovněž vyloučila závadu na lyžích nebo vázání.

Reklama

Související témata: