Hlavní obsah

Schumacher znovu na scéně? Velký comeback je na spadnutí

Úspěchům svého slavnějšího bratra Michaela Schumachera se nikdy ani nepřiblížil, přesto i on zanechal ve formuli 1 poměrně výraznou stopu. Sedmačtyřicetiletý Ralf Schumacher ukončil svou kariéru v roce 2007, teď by se však rád mezi elitní piloty světa vrátil.

Foto: Profimedia.cz

Ralf Schumacher by rád znovu usedl při závodech za volant rychlého vozu

Článek

Zatímco Michael Schumacher se během své veleúspěšné kariéry radoval z titulu mistra světa hned sedmkrát, jeho o sedm let mladší bratr Ralf to dotáhl "jen" na dvě čtvrtá místa. Na svém kontě má šest vyhraných Velkých cen, naposledy poměřoval své síly s konkurencí v barvách Toyoty.

Třicátého června oslaví již 48. narozeniny, přesto však plánuje návrat mezi elitu. "Rozhodl jsem se, že se do závodů ještě alespoň na jeden start vrátím. Bude to ještě letos," napsal na svém instagramovém účtu pilot.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ralf Schumacher (@ralfschumacher_rsc)

Rodák z Hürthu se po konci kariéry ve formuli 1 účastnil závodů cestovních vozů DTM, kde bylo jeho maximem celkové 8. místo v roce 2011. O rok později pak se závoděním skončil.

Kdy, kde a v jaké kategorii se Schumacherův comeback uskuteční, zatím pilot neprozradil. "V tuto chvíli toho ještě moc nevím jistě, ale už se těším," dodal.

Reklama

Související témata: