Hlavní obsah

Šéf Ferrari Binotto nechce po chaotické Velké ceně Nizozemska personální změny

Šéf stáje Ferrari Mattia Binotto nehodlá vyvozovat žádné personální důsledky z nevydařené zastávky v boxech při Velké ceně Nizozemska formule 1, na niž doplatil Carlos Sainz. Mechanici v neděli neměli při jeho dřívějším příjezdu na výměnu pneumatik připravené všechny gumy a pro jednu museli dobíhat. Španělský pilot se tak při pit stopu zdržel víc, než je obvyklé.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Šéf stáje Ferrari Mattia Binotto

Článek

"Žádné lidi měnit nebudeme. Stabilita je důležitá, máme v týmu skvělé lidi, jsme skvělý tým. O tom nemám pochybnosti," uvedl Binotto. "Byl to těžký okamžik, to určitě. Musíme na to v Monze zareagovat," dodal s odkazem na příští Grand Prix na domácím okruhu.

Sainz se v závěru v Zandvoortu pohyboval na pátém místě, kvůli penalizaci za nebezpečné vyjetí z boxů při poslední zastávce, kdy byl na trati zpomalovací vůz, se ale nakonec musel spokojit s osmou příčkou. Jeho stájový kolega Charles Leclerc vybojoval třetí místo. V průběžném pořadí oba zaostávají na druhém a třetím místě shodně o 109 bodů za vedoucím Maxem Verstappenem z Red Bullu, jenž na domácí trati triumfoval.

Reklama