Hlavní obsah

Staněk dojel ve Spielbergu šestý a drží v šampionátu F3 čtvrtou příčku

Český automobilový závodník Roman Staněk skončil šestý v deštivém hlavním závodě šampionátu formule 3 ve Spielbergu a v průběžném pořadí drží čtvrté místo, o které krátce přišel v sobotním sprintu. Ztráta jezdce týmu Trident na čelo klasifikace ale narostla. Vyhrál Francouz Isack Hadjar, který se přiblížil celkovému lídrovi a krajanovi Victoru Martinsovi na rozdíl jednoho bodu. Martins byl dnes v Rakousku druhý.

Foto: Twitter Michal Hylán, Twitter

Roman Staněk v akci. (ilustrační foto)

Článek

Osmnáctiletý Staněk napravil poslední nepovedený závod v Británii, kde kvůli havárii nedokončil a propadl se z druhého místa průběžného pořadí. Vítěz dubnového závodu v Imole vstoupil do soutěžního víkendu v Rakousku pátým místem v sobotním sprintu, po němž jej vítězný Američan Jak Crawford vystřídal na čtvrtém místě celkové klasifikace.

Crawford ale dnes po nehodě vyšel bodově naprázdno. Také Staněk měl v závěru závodu kolizi při snaze dostat se před Američana Kaylena Fredericka. Zatímco český pilot mohl po vzájemném kontaktu pokračovat, soupeř se kvůli defektu propadl na chvost.

Závod nedokončil Zdeněk Chovanec. Česko-venezuelský jezdec, který se připojil k týmu Charouz Racing System v průběhu sezony a jezdí s portugalskou licencí, skončil po nehodě s týmovým kolegou Francescem Pizzim.

Sedmnáctiletý Hadjar vyhrál hlavní závod F3 poprvé v této sezoně a naplno využil start z pole position. Staněk na něj ztrácí 22 bodů, lídr Martins má ještě o bod víc. Třetí Arthur Leclerc z Monaka je před českým závodníkem o 16 bodů.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články