Hlavní obsah

Tým Alpine oznámil jméno Alonsova nástupce, ten to popřel

Tým formule 1 Alpine už den po ohlášeném odchodu španělského pilota Fernanda Alonsa ke konkurenci oznámil, že ho v kokpitu nahradí talentovaný Oscar Piastri. Jednadvacetiletý Australan nicméně zprávu stáje, v níž je aktuálně rezervním jezdcem, dementoval s tím, že za Alpine v příští sezoně jezdit nebude.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Řidič stáje Alpine Esteban Ocon.

Článek

Podle tiskového prohlášení Alpine měl Piastri od nové sezony vytvořit dvojici s Francouzem Estebanem Oconem. Vystřídal by tak dvojnásobného mistra světa Alonsa, jenž v pondělí oznámil, že bude od příštího roku jezdit za Aston Martin, kde nahradí končícího Němce Sebastiana Vettela.

V oficiální tiskové zprávě Alpine chyběl netypicky komentář samotného jezdce, jenž se místo toho o několik hodin později vyjádřil na sociálních sítích: "Zaznamenal jsem, že Alpine F1 bez mého souhlasu zveřejnil pozdě odpoledne tiskové prohlášení, že za něj budu příští rok jezdit. To není pravda a kontrakt s Alpine na rok 2023 podepsaný nemám. Příští rok za Alpine jezdit nebudu," uvedl Piastri, jenž je od ledna roku 2020 členem týmové akademie.

Podle médií se jeden z největších talentů v motorsportu poohlíží po lukrativnějším angažmá, než nabízí Alpine. Australan v roce 2020 vyhrál seriál formule 3 a hned rok nato také formule 2, což se v minulosti povedlo jen pěti jezdcům v čele se sedminásobným mistrem světa Lewisem Hamiltonem.

Reklama

Související témata: