Hlavní obsah

Úvodní tréninky F1 na premiérovou GP Miami vyhráli Leclerc a Russell

Aktualizováno

Úvodní tréninky na premiérovou Velkou cenu Miami vozů formule 1 vyhráli Charles Leclerc a George Russell. Zatímco lídr mistrovství světa Leclerc porazil svého soupeře z Mercedesu v první části o 71 tisícin sekundy, ve druhé jízdě mu Brit oplatil stejnou mincí a zdolal jej o 106 tisícin. Úřadující mistr světa Max Verstappen z Red Bullu byl nejprve třetí, ve druhém tréninku měl technické problémy a odstoupil.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Pilot Ferrari Charles Leclerc během prvního tréninku na GP Miami

Článek

Čtyřiadvacetiletý Leclerc potvrdil sílu svého vozu Ferrari a nechal zapomenout na poslední GP Emilie Romagny, kde skončil šestý. Monacký jezdec má před závodem v Miami v čele MS náskok 27 bodů před Verstappenem. Jeho nizozemský rival druhý trénink nedokončil.

Verstappen nejprve měnil převodovku a po návratu měl potíže s řízením. Poté, co se z jeho vozu Red Bull začaly šlehat plameny, zajel k mechanikům a už se na trať nevrátil.

Zlepšenou formu ukazuje Mercedes. "Stříbrné šípy", které v úvodu sezony rychlostně zaostávaly, přivezly na Floridu balíček úprav. Přestože se jim stále nepodařilo vyřešit potíže s poskakováním vozu, dokázaly se držet v popředí. K Russellovi, který ovládl druhý trénink, se přidal i sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton, jenž skončil čtvrtý.

Nepovedené momenty naopak zažíval Carlos Sainz. Španělský jezdec Ferrari a pátý muž průběžného pořadí MS měl nejprve v úvodní jízdě defekt a ve druhé dokonce skončil po smyku mimo trať. Ještě před ním havaroval v prvním tréninku také Valtteri Bottas z Alfy Romeo.

Program Velké ceny Miami pokračuje dnes třetím tréninkem od 19:00 SELČ, o tři hodiny později je v plánu kvalifikace. Závod se uskuteční v neděli od 21:30.

Tréninky na Velkou cenu Miami, závod mistrovství světa vozů formule 1:
První trénink:
1. Leclerc (Mon./Ferrari) 1:31,098
2. Russell (Brit./Mercedes) -0,071
3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,179
4. Pérez (Mex./Red Bull) -0,203
5. Gasly (Fr./AlphaTauri) -0,400
6. Sainz (Šp./Ferrari) -0,430
23:30 druhý trénink

Reklama

Související témata: