Hlavní obsah

Válka mistrů světa! Je hezké, že se i ve svém věku stále má co učit, rýpe jeden z šampionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi mistry světa ve formuli 1 to vře. Úřadující šampion Max Verstappen vrací úder sedminásobnému rekordmanovi Lewisi Hamiltonovi, který svého rivala popíchl narážkou na jejich loňskou srážku v Silverstone. K podobnému incidentu totiž došlo na stejném místě i letos a opět byl jedním z aktérů britský jezdec, který se tentokrát kolizi s Charlesem Leclercem vyhnul. Prý díky „velmi rozumnému“ chování jezdce Ferrari, které bylo dost odlišné od Verstappenova počínání v loňském roce.

Foto: ESPN, Facebook

Lewis Hamilton a Max Verstappen.

Článek

Sedmatřicetiletý Hamilton minulou neděli vyrovnal na domácí Velké ceně Británie nejlepší dosavadní letošní výsledek v šampionátu F1, když dojel třetí. Závod se ani v letošním roce neobešel bez napětí, když se Brit v zatáčce Copse málem dostal do kolize s Leclercem z Ferrari.

„Odvedl skvělou práci, byla to velká bitva. Je to velmi rozumný jezdec, bylo to hodně odlišné od toho, co jsem zde zažil loni," pochválil Hamilton soupeře a zároveň si rýpl do svého rivala a aktuálně vedoucího muže šampionátu Nizozemce Maxe Verstappena.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FORMULA 1® (@f1)

Ten minulý rok po srážce se sedminásobným šampionem narazil do bariéry a dojel až dvacátý, Hamilton i navzdory penalizaci závod vyhrál. Nizozemec, který letos v Silverstone dojel sedmý, samozřejmě zaznamenal rýpnutí rivala a nenechal ho bez povšimnutí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FORMULA 1® (@f1)

„Myslím, že je skvělé, když se v 37 letech dokážete naučit, jak trefit vrchol zatáčky," řekl Verstappen. „Učí se, to je pozitivní. Pro mladší jezdce je dobré vědět, že se v 37 letech stále učíte," uvedl úřadující šampion, který dodal, že na záběrech bylo vidět, že Leclerc nechal Hamiltonovi méně prostoru než on minulý rok.

Reklama