Hlavní obsah

Verstappen a Norris si místo úvodu F1 zazávodili virtuálně

Londýn

Velké ceny F1 se nedočkali, ale stejně šli do akce. Jezdci formule 1 Max Verstappen a Lando Norris si v neděli přece jen zazávodili, i když úvodní závod šampionátu v Austrálii byl kvůli koronaviru zrušen. Oba se ve videohře utkali s profesionály ze sféry esportu a počítačoví specialisté byli v obou případech rychlejší.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Jezdec formule 1 Max Verstappen si zazvádil alespoň v počítačové hře.

Článek

Jezdec Red Bullu Verstappen skončil jedenáctý v závodu, který se jel na virtuálním Nürburgringu. Vyhrál sice jednu z kvalifikačních jízd, ale po startu pak klesl z deváté až na osmnáctou pozici. Svou tradiční agresivní jízdou se dokázal propracovat vpřed, porazili ho nicméně i zástupci série IndyCar Felix Rosenqvist a Colton Herta, kteří dojeli na sedmém respektive desátém místě.

Verstappen ale pořád dopadl lépe než loňský vítěz závodu 500 mil v Indianapolis Simon Pagenaud nebo bývalí jezdci F1 Juan Pablo Montoya a Rubens Barrichello. Ti z rozjížděk nepostoupili.

Jezdec McLarenu Norris skončil v jiném virtuálním závodu šestý. Na specialisty ani on nestačil, za sebou ale nechal například fotbalového brankáře Thibauta Courtoise nebo bývalého jezdce F1 Stoffela Vandoornea.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint