Hlavní obsah

Vettel si oddechl až za cílem, Schumacher se vzdát nehodlá

SEPANG

Zatímco třiadvacetiletý mladíček Sebastian Vettel křičel do týmového rádia Red Bullu na konci GP Malajsie štěstím, jednačtyřicetiletý veterán Michael Schumacher seděl s inženýry Mercedesu a hloubali, proč upadla matka ze zadního kola…

Foto: Russell Boyce, Reuters

Německý pilot formule 1 Sebastian Vettel se raduje z vítězství ve Velké ceně Malajsie.

Článek

„Vynikající výsledek pro Red Bull a zvlášť pro mě po těch dvou závodech, které nám nevyšly podle očekávání,“ jásal Vettel. „Povedl se mi start a pak už jsem kontroloval průběh. Chvílemi jsem si přál déšť, ale nakonec jsem rád, že se závod jel na suchu. Auto fungovalo skvěle, neměli jsme žádný problém. Týmová režie byla perfektní. Mým jediným soupeřem byl stájový kolega Mark Webber, který měl tentokrát trochu smůlu na startu,“ pokračoval Vettel.

Vedl už v prvních dvou závodech sezóny, jenže v Bahrajnu ho zradila svíčka a v Melbourne zavěšení kol.

„Neusedám za volant proto, abych odkroužil jen pár kol. Ale svíčce neporučím a zavěšení kol také neovlivním, pokud ho samozřejmě nepoškodím, ale to se nestalo. Věřil jsem, že to konečně vyjde, ale oddechl jsem si až po projetí cílem. V závěru jsem jel opravdu hodně opatrně,“ přiznal mladý Němec, který by měl být nástupcem Schumachera.

Mimořádný defekt

Sedminásobný mistr světa byl naopak hodně zklamaný. Od začátku sezóny je pod palbou kritiky. V Sepangu začal dobře, po startu se posunul z osmé na šestou příčku.

„V nájezdu do šesté zatáčky desátého okruhu jsem cítil, že auto je nestabilní. Musel jsem zastavit. Když jsem vystoupil, zjistil jsem, že chybí matka u levého zadního kola. Moc nechybělo a kolo by upadlo. Cítil jsem se hrozně. Tohle je ale mimořádný defekt, který se nestává často. Těžko hledat viníka. Něco podobného potkalo Sebastiana Vettela v Austrálii, mě teď v Malajsii,“ krčil rameny Schumacher.

Potěšilo ho alespoň třetí místo týmového kolegy Rosberga. „Ukázal, že je dobrý závodník, a potvrdilo se, že naše vozy se zlepšují. Já měl prostě smůlu v době, kdy jsem se chystal útočit… Jsem pod palbou kritiky, ale nemám argumenty. Umlčet ji mohu jen dobrým výsledkem. Věřím, že přijde, nic nevzdám,“ zdůraznil Schumacher.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články