Hlavní obsah

Za Hamiltonovy problémy se zády mohlo v Baku extrémní nastavení vozu

Za bolesti zad, které ve Velké ceně Ázerbájdžánu formule 1 trápily sedminásobného mistra světa Lewise Hamiltona, mohlo příliš extrémní nastavení vozu. Informovala o tom stáj Mercedes.

Foto: Hamad Mohammed, ČTK/AP

Lewis Hamilton v Baku.

Článek

Hamilton v neděli v Baku obsadil čtvrté místo, ale kvůli poskakujícímu vozu měl velké problémy se zády. Původně to vypadalo, že kvůli potížím vynechá víkendovou Velkou cenu Kanady, ale nakonec v Montrealu chybět nebude.

"Lewis je výjimečný sportovec, který sám jde za hranu svojí i vozu. Ale tentokrát jsme to s nastavením vozu přehnali," citovala agentura Reuters šéfa strategie Mercedesu Jamese Vowlese.

"Následkem bylo, že se ani jeden z našich jezdců necítil dobře a to se nesmí opakovat," dodal Vowles s tím, že problémy měl i George Russell, jenž v Baku obsadil třetí místo.

Poskakování vozů je výsledkem nových pravidel, se kterými má Mercedes zatím problém a jeho dominance z předchozích sezon je pryč. Vowles je však přesvědčený, že vůz se daří postupně zlepšovat.

"Udělali jsme další krok vpřed, ale stále nemáme takové auto, abychom se mohli měřit s Red Bullem a Ferrari. Nicméně si myslím, že teď v Montrealu už mezi námi a nimi nebude v kvalifikaci takový rozdíl jako v Baku," uvedl Vowles.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint