Hlavní obsah

Freestylové Gladiator Games s nášupem. Libor Podmol se předvede jako ve svých nejlepších letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Létající motorky po roce a půl opět v akci. Dechberoucí skoky a triky, české i zahraniční hvězdy freestyle motokrosu. To vše nabídne jedenadvacátý ročník FMX Gladiator Games tuto sobotu v pražské O2 areně. Tentokrát hned dvakrát, organizátoři přichystali odpolední show pro rodiny s dětmi a večerní. Více už v našem videu.

Na FMX Gladiator Games se v pražské O2 areně představí i Libor PodmolVideo: Sport.cz

 
Článek

Kromě zahraničních es, jakými jsou Edgar Torronteras, Dany Torres, David Rinaldo nebo Jason Cesco, nebude chybět ani celá česká špička v čele s Liborem Podmolem. „Skok na dakarské motorce tentokrát nepředvedu, protože motorka už je odeslaná do dějiště Dakaru. Freestyle motokros ale jezdím zpátky na yamaze, jako jsem jezdil ve svých nejlepších letech, takže se lidi můžou těšit na takovej ten můj starej styl,“ láká fanoušky devětatřicetiletý jezdec.

V těchto dnech se Libor Podmol, dle svých slov, topí v molitanu. Vymýšlí a piluje, co českým fanouškům předvede. Toho, že by se při Gladiator Games mohl zranit a přijít tak o start na Dakaru 2024, se však nebojí. „Kdybych nejezdil FMX, tak si Dakar vůbec nemůžu dovolit, obzvlášť letos,“ vysvětluje s úsměvem. A dodává: „Pro freestyle motokros je to svátek, ukázat se v O2 areně.“

Foto: FMX Gladiator Games

Létající motorky v  pražské O2 areně

Nové triky chystá i jeho bratr Filip Podmol nebo další čeští jezdci František Máca a Matěj Česák. Novinku připravoval rovněž Petr Pilát. „Pilník si zlomil žebra a propíchl plíce, což ho limituje. Asi ten nový skok nebude schopný dát,“ vysvětluje organizátor Marek Rejman.

Kromě motocyklů budou salta skákat i čtyřkolky nebo sněžné skútry. Jezdci se opět budou předhánět, kdo předvede ten nejdokonalejší či nejneuvěřitelnější trik. „Tenhle sport jde neustále někam dopředu. Už si říkám, kde to má strop. Evidentně je to zatím na fantazii jezdců, dá se to neustále posouvat,“ pochvaluje si Rejman.

To nejlepší z Gladiator Games. Unikát Libora Podmola nebo parádičky Luca AckermannaVideo: Sport.cz

Jedenadvacátý ročník nejstarší freestyle motokrosové akce v Evropě tedy nabídne v sobotu 9. prosince dvě show. Odpolední začíná ve 13:30, ta večerní pak v 19 hodin.

Reklama