Hlavní obsah

Lacko ovládl závody tahačů v Zolderu, vyhrál všechny jízdy

Zolder
Aktualizováno

Automobilový jezdec Adam Lacko ovládl závody tahačů v Zolderu. Na belgickém okruhu se o tomto víkendu měla konat akce seriálu mistrovství Evropy, která byla ale kvůli koronavirovým opatřením odložena na rok 2021. Řada účastníků seriálu v čele s obhájcem titulu Jochenem Hahnem z Německa se ale do Zolderu vydala a představila v závodě, který byl součástí nizozemského šampionátu.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko dominoval v Zolderu.

Článek

"Čtyři závody, čtyři výhry. Co více k tomu říct. Myslím si, že můžeme být spokojeni. Co jsme potřebovali vyzkoušet, jsme vyzkoušeli. Vše fungovalo, za což děkuji celému týmu, a můžeme se těšit na další závody," libuje si Lacko, který se stejně jako celý týmu Buggyra Zero Mileage Racing do Zolderu přesunul z Nogara, kde se minulý týden zapojil do francouzského mistrovství.

Vedle trojice Buggyry Lacko, Téo Calvet, Aliyyah Kolocová a Hahna v Zolderu startovali například i Antonio Albacete, Ryan Smith nebo Stefan Kursch. "Je velká škoda, že se Adamovi body nepočítají do pořadí mistrovství Evropy, ale bohužel se promotér šampionátu nedohodl s organizátorem závodu v Zolderu. Skoro polovina startovního pole Evropy sem přesto přijela," poukazuje Jan Kalivoda, manažer Buggyry.

Hořkou pilulku musel v neděli polknout Téo Calvet. „V druhé táhlé zatáčce do mě vrazil Antonio Albacete a hned jsem věděl, že je něco špatně. Při nájezdu do druhého kola mi už nešlo zatočit a já skončil v kačírku. Díky mechanikům, kteří stihli opravit prasklou spojovací tyč řízení, jsem mohl odstartovat do čtvrtého závodu. Sice z posledního místa, ale zato jsem si užil spoustu soubojů a dojel pátý," radoval se v cíli mladý francouzský závodník.

Aliyyah Kolocová si zopakovala mosteckou zkušenost a do čtvrtého víkendového závodu startovala z čela startovního pole. „V prvním nedělním závodě jsem dojela na 7. pozici, a tak jsem startovala z pole position. Už jsem nebyla nervózni jako v Mostě. Bohužel jsem dlouho nevedla, ale i tak to nakonec dopadlo opět na 7. místo. Zolder je úplně jiný než okruhy, co jsem jela předtím, proto jsem se tady opravdu hodně naučila," líčí nejmladší závodnice ve startovním poli.

Spokojený s víkendem je i majitel týmu Martin Koloc. „Hodnotím ho v celku úspěšně. Adam potvrdil svou výbornou formu i perfektní připravenost auta a juniorům se povedly první jízdy na okruhu v Zolderu. Máme spousty dat, z kterých budeme vycházet do dalších závodů, abychom byli zase silnější."

Seriál ME by měl pokračovat v polovině října v Maďarsku.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny