Hlavní obsah

Bouřlivák a rváč se vrací do Prahy v nové roli. Dorazí i další esa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho starty jsou v polské lize i jinde stále velkým hitem, v Praze při sobotním závodě Grand Prix se ovšem nesveze. Nicki Pedersen přijede do české metropole v nové roli. Coby trenér dánské reprezentace a bude dávat recepty svým krajanům na soupeře v pokračování seriálu na ploché dráze. Přehlédnout jeho muskulaturu asi bude těžké...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicki Pedersen na archivním snímku během Grand Prix v ploché dráze na stadiónu Markéta v Praze.

Článek

Dán se v minulosti stal trojnásobným světovým šampionem, opakovaně zářil i na pražské Markétě, kromě tvrdých bojů za řídítky neváhal třeba ani s pěstnímu dohrami. V minulém desetiletí ovšem po zraněních a poklesu formy elitní seriál opustil a už se do něj coby účastník nevrátil, i když určitě má svrbění v rukou, když vidí největší současná esa.

Etabluje se v nové roli poté, co vystřídal dosavadního šéfa dánské reprezentace - další legendu Hanse Nielsena.

Zůstává poslední dánským mistrem světa, zatím se nezdá, že by někdo z jeho krajanů měl být podobně úspěšný. Už po dvou kolech GP je zřejmé, že budou mít problémy zapojit se do bojů o medaile.

Mikkel Michelsen je v sérii desátý, Leon Madsen jedenáctý a Anders Thomsen třináctý, v ligových soutěžích přitom předvádějí lepší výkony, ale jakoby byli přetížení.

„Byli unavení. Pomáhal jsem jim, jak jsem mohl, ale nebyli schopni nic udělat," cituje Nickiho Pedersena web SportoweFakty po varšavském závodě na Národním stadionu před téměř 50 000 diváky.

Velký pražský plochodrážní víkend
Pátek 2 června 18:45 SGP 2, MS juniorů - za ČR jede celý seriál Petr Chlupáč, Daniel Klíma má divokou kartu pro Prahu, náhradníky tu jsou Jaroslav Vaníček a Matouš Kameník.
Sobota 3. června 18:45 Speedway Grand Prix - za ČR jede na divokou kartu Václav Milík, náhradníky budou Jan Kvěch a Eduard Krčmář
Poslední volné vstupenky jsou v předprodeji na Ticketportalu

„Neměli dobré starty, nenašli dobré nastavení (motorů) pro varšavskou trať. Okamžitě zaostávali za svými soupeři," popisoval problémy svých svěřenců Pedersen.

Madsenův problém je podle 46letého matadora především ve vybavení. „Leon prostě netrefil motory. Jeho nastavení nefunguje. Sam není spokojen s tím, čeho ve Varšavě dosáhl. Stejný problém se týká i Mikkela, kterému současná výbava také příliš nevyhovuje," prozrazuje bývalý mistr světa.

Pedersen však nesouhlasí s názorem, že v minulosti odborníky často vyzdvihovaný Madsen v tomhle roce už nemá šanci získat titul. „Leon má obrovské ambice, někdy možná až příliš velké. Potřebuje v klidu vše zanalyzovat a popřemýšlet o tom, co dělat. Ještě není nic hotové, ale určitě potřebuje některé věci zlepšit," říká Pedersen stále ještě na počátku seriálu, ve kterém se může přihodit ledacos.

Obraty zažíval kdysi i Pedersen. Na tratích neváhal v minulosti sáhnout i k těm nejodvážnějším manévrům, opakovaně došlo následně třeba i na ruční výměnu názorů po jízdě...

V Praze by neměl chybět jeho partner z až kultovních soubojů Greg Hancock. Slavný americký jezdec zůstává v kontaktu se špičkovou plochou dráhou stejně jako další excelentní jezdec nedávné minulosti Tony Rickardsson.

Reklama