Hlavní obsah

Slavný bouřlivák se stal trenérem reprezentace. Nevylučuje, že do týmu nominuje i sebe

Rozdával rány, nejednu také schytal a hlavně vždy bavil diváky, teď je pro něj připravena i další role. Trojnásobný plochodrážní mistr světa Nicki Pedersen vedle pokračování ve vlastní divoké jezdecké kariéře bude trenérem dánské reprezentace. Střídá další slavné jméno - Hanse Nielsena, jehož odchod po uplynulé sezoně se očekával.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicki Pedersen na archivním snímku.

Článek

Se svým předchůdcem Pedersen nijak zvlášť dobře nevycházel. Brány reprezentace pro něj zůstávaly zavřené. Mohla za to i četná zranění. Teď přebírá trenérské žezlo.

„Je to vzrušující. Mým cílem je, aby dánské barvy byly na stupních vítězů na těch nejdůležitějších mezinárodních akcích. Myslím, že je to velmi realistický cíl," nastoluje Pedersen jasný plán.

V poslední době individuální tituly berou jezdci z Polska, Ruska, Británie, Austrálie, USA... A kdo byl posledním dánským mistrem světa? No právě Pedersen, ale už v roce 2008.

Roli kouče ovšem může uplatnit hlavně v týmové soutěži. Avizuje při tom, že rozhodně sám ještě chce také pokračovat v jezdecké kariéře, během níž vždy šel rázně za vítězstvím, neváhal jít do tvrdých soubojů, nejednou se pak dohrávaly ještě v depu. Třeba i pěstmi.

´Vyboxuje´ si teď nesmlouvavý bojovník, drsňák a bouřlivák návrat do dánského týmu, i když mu je už pětačtyřicet, a to nejlepší v kariéře má za sebou?

Vše nasvědčuje tomu, že se o to přinejmenším pokusí. „Pokud budu dost dobrý a pokud jde o výběr pěti jezdců (do týmového MS), může se to stát. Při výběru jde o to, kdo je momentálně nejlepší. Na věku nezáleží," vyjádřil se.

Reklama