Hlavní obsah

Poláci nezlomili prokletí. Do Prahy přijedou dva lídři

Švéd Fredrik Lindgren vyhrál ve Varšavě plochodrážní Grand Prix Polska a po dvou závodech mistrovství světa se dělí o vedení s obhájcem titulu Bartoszem Zmarzlikem. Hvězdný polský jezdec po předchozím triumfu v Chorvatsku obsadil v domácím klání třetí místo, poté co ve fotofiniši podlehl australskému soupeři Jacku Holderovi. Poláci na domácí dráze postavené na Národním stadionu vždy jen pro závody GP stále nezlomili prokletí, ještě nikdy na ní netriumfovali. Další závod je na programu za tři týdny v Praze na Markétě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fredrik Lindgren ze Švédska (vpředu) a Bartosz Zmarzlik z Polska na archivním snímku z Prahy během Grand Prix 2019.

Článek

Vedle trojnásobného mistra světa Zmarzlika a Lindgrena se do finále v sobotním večeru probojoval stejně jako v Goričanu také Australan Jayson Doyle. V rozhodující rozjížďce měl ale pád po kontaktu se Zmarzlikem a rozhodčí ho z opakované jízdy vyloučil. Byl proto znovu klasifikován na čtvrtém místě a do české metropole dorazí jako třetí muž průběžného pořadí.

Sedmatřicetiletý Lindgren vyhrál ve Varšavě podruhé po roce 2017 a celkově slavil šestý triumf v Grand Prix. Před pěti lety triumfoval i v Praze, kde letos bude moci na tehdejší úspěch navázat 3. června.

V české metropoli nastoupí na divokou kartu i domácí Václav Milík, který letos jezdí ve výborné formě v polské lize i v dalších závodech.

Grand Prix Polska, závod MS na ploché dráze ve Varšavě:
Finále:
1. Lindgren (Švéd.)
2. Holder (Austr.)
3. Zmarzlik (Pol.)
4. Doyle (Austr.)
Průběžné pořadí (po 2 z 10 závodů):
1. Zmarzlik
a Lindgren oba 36
3. Doyle 28
Další díl se jede v Praze 3. června.

Reklama

Související témata: